Leusden,
03
juli
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

Zes MAN’s TGE voor Pakket Service Zeeland

  •  MAN TGE 3.140 nieuw in de vloot

Pakket Service Zeeland heeft onlangs zes MAN TGE bestelauto’s in gebruik genomen. MAN is nieuw voor dit bedrijf, dat MAN-dealer Thieu van Dorst het vertrouwen geeft met betrekking tot levering en onderhoud.

Voor Pakket Service Zeeland betekent de levering ook meteen een uitbreiding van de vloot. Henk Trimpe Burger, directeur-eigenaar van Pakket Service Zeeland, zegt dat de MAN TGE op meerdere punten de huidige bestelauto’s van zijn bedrijf overtreft. “Denk dan aan de langere wielbasis, de betere manoeuvreerbaarheid, de grotere laadruimte, de ruimte voor de chauffeur en natuurlijk last but not least de uitstraling. Van het aanbod van de MAN-dealer waren we onder de indruk.”

Werk

Pakket Service Zeeland werkt door heel Nederland en een deel van België. “Maar het meeste werk doen we op het Zeeuwse schiereiland Walcheren en op Tholen. We hebben hier de meeste bestemmingen en meerdere steden in dit gebied waar we dagelijks te vinden zijn”, legt Trimpe Burger uit. Hiertoe heeft Pakket Service Zeeland een vloot van 26 overwegend grote bestelauto’s op de weg. “In de meeste gevallen is er bij ons sprake van pakketdistributie, maar we zijn niet zozeer een koeriersbedrijf. Voor pakketwerk is de TGE voor ons ideaal, met een doorloop naar de laadruimte waarin zich schappen bevinden.”

Meer ruimte

Bij de kennismaking met MAN viel op dat de TGE meer ruimte biedt dan de voertuigen waar Pakket Service Zeeland tot dan toe mee reed. “In beide gevallen is sprake van een L3H3 variant, maar bij MAN krijg je dan toch heel wat meer.” Het resultaat is volgens Trimpe Burger dat de MAN TGE als ‘heel relaxed’ wordt ervaren om mee te rijden. “De chauffeurs beschikken over een relatief grote cabine met een stoel waarvan is gebleken dat die onze mensen voldoende ondersteuning biedt. Het zicht rondom en in de spiegels is uitstekend. De grotere lengte resulteert in een hoger laadvolume en de laadvloer kent een aangenaam lage instap. Wanneer we op plekken komen met weinig ruimte, is ons al gebleken dat de manoeuvreerbaarheid van de grotere TGE toch niets te wensen over laat. De TGE heeft een korte draaicirkel”, zegt Trimpe Burger.

Restwaarde

Pakket Service Zeeland heeft een driejarig leasecontract afgesloten, waarvan een relatief hoge restwaarde een kenmerk is. “De bestelauto’s rijden bij ons zo’n 50.000 kilometer per jaar. De aandrijflijn zal niet overbelast worden en het is zeker dat de cruise control bij zal dragen aan een lager brandstofverbruik”, verwacht Trimpe Burger.