Leusden,
16
juli
2018
|
08:55
Europe/Amsterdam

Zes MAN TGX trucks voor MBH Transport

"Betrouwbaarheid gaat verder dan alleen een truck die heel blijft. Het is ook mooi dat de dealer servicegericht is en daarbij zijn beloften en toezeggingen compleet waar maakt", aldus Abdullah Hakan, een van de twee directeuren van MBH Transport. "De MAN's die Van Leeuwen Truckservice eerder leverde, voldoen aan al onze eisen ten aanzien van brandstofverbruik, chauffeurs comfort en total cost of ownership."

Forse uitbreiding van MAN-vloot

MBH Transport koos nu voor zes TGX trucks alle met de 12,4 liter D26 motor. Twee van de zes hebben een voorloopas en de middelhoge XLX-cabine. De andere vier hebben de extra grote XXL-cabine. Alle trucks zijn voorzien van een 460 pk sterke motor. "Wij en de chauffeurs hebben een voorkeur voor die grotere motor. De verbruikscijfers hiervan stellen ons allerminst teleur", aldus Abdullah Hakan.

Onderhoudscontract

Nieuw voor MBH Transport is dat de trucks worden ondergebracht in een onderhoudscontract. "Voor ons is dat de eerste keer, dus we gaan zien of MAN zich ook op dit gebied zal weten te bewijzen", zegt Burak Hakan, algemeen directeur van MBH Transport. De nieuwe trucks zijn uitgerust met het nieuwe telematicasysteem van de MAN VW Truck en Bus Groep, RIO. "We doen ons best om onze vloot zo optimaal mogelijk te screenen en op die manier mogelijk extra onderhoud voor te zijn, zodat we onderhoud in de werkplaats bijtijds en van te voren gepland kunnen laten uitvoeren", aldus de broers Hakan. De nieuwe trucks gaan rijden in het containervervoer, voornamelijk in Nederland, maar ook in de landen om ons heen. Verwacht wordt, dat de trucks jaarlijks gemiddeld 120.000 kilometer rijden. "De voorgaande series MAN's die zijn geleverd door Van Leeuwen Truckservice, maakte dat we regelmatig op de hoogte werden gehouden van ontwikkelingen. Tot onze verrassing bleek dat zij de zes nieuwe MAN's al op korte termijn kon leveren", zegt Abdullah Hakan.

Groeifase

MBH Transport bevindt zich in een groeifase en het bedrijf gaat minimaal één maar mogelijk twee MAN’s als LZV inzetten om het containervervoer nog efficiënter te kunnen laten verlopen. Daarbij beschikken ze bij MBH Transport over voldoende chauffeurs om aan de stijgende vraag van klanten te kunnen blijven voldoen.