30
november
2017
|
12:42
Europe/Amsterdam

Zes MAN TGS trekkers voor DB Schenker

Zes MAN TGS trekkers voor DB Schenker

  • DB Schenker kiest voor MAN 

Schenker Logistics Nederland is onderdeel van één van de grootste wereldwijde logistiek dienstverleners. In Nederland wordt landtransport georganiseerd vanuit Tilburg, Ede en Oldenzaal. Onlangs werden in Tilburg zes nieuwe MAN TGS trekkers in gebruik genomen door Hans Cleijsen, Head of Fleet Equipment Benelux.

De order maakt deel uit van een verjonging en verduurzaming van de DB Schenker-vloot voor distributie en internationaal transport. Het gaat dit keer om zes MAN-trekkers van het type TGS 18.420 BLS Efficientline met een LX slaapcabine met hoog dak. De trucks worden vanuit Tilburg vooral ingezet voor distributieritten binnen de Benelux. DB Schenker vervoert onder meer temperatuur-kritische goederen zoals medicamenten. Hiervoor zet het bedrijf eigen trucks in die voorzien zijn van trackingapparatuur en volgsystemen met temperatuurregistratie op afstand.

Efficientline

Voor het nationale distributiewerk koos DB Schenker voor de 12,4 liter grote D26 krachtbron met een vermogen van 420 pk en een maximaal koppel van 2100 Nm. Deze moderne Common Rail motor koppelt een grote souplesse aan een uiterst laag brandstofverbruik. De Efficientline aandrijflijn met de vernieuwde TipMatic geautomatiseerde transmissie zorgt voor een eenvoudige bediening en een optimaal rijgenot. Hans Cleijsen, verantwoordelijk voor onder andere het wagenpark van Schenker Logistics Nederland: “De verhouding tussen eigen gewicht, verbruik en vermogen past keurig binnen ons plaatje. Wij hebben met deze motorisering al de nodige ervaringen opgedaan binnen DB Schenker en die waren dermate positief dat we tot deze aanschaf zijn overgegaan.”

Relatie dealer

DB Schenker voert een internationaal beleid waar het gaat om investeringen in nieuw materieel, maar de landen mogen zelf uit de door het bedrijf opgestelde voorselectie hun keuze maken. Hans Cleijsen: “Wij voeren een meer-merkenbeleid en voor deze order waren we bijzonder te spreken over het aanbod van MAN. Wij hadden al ruime ervaring met zowel het MAN-product als met de dealerorganisatie en beide waren voor ons reden om de relatie voort te zetten. Alle reparatie en onderhoud wordt door MAN dealer Tilburg uitgevoerd, en dat naar volle tevredenheid.”

Tevreden chauffeurs

De MAN-trekkers zijn bijzonder compleet uitgerust met een ruime LX slaapcabine met hoog dak, een complete spoilerset en een luxueus uitgevoerd interieur. Verder zijn de trucks onder meer voorzien van een RVS kist aan het chassis voor het opbergen van allerlei benodigdheden die niet in de cabine horen. “Op die manier houden we het netjes en zijn alle voertuigen altijd op alle soorten vervoer voorbereid. We hebben trouwens hele goede reacties van de chauffeurs op de trucks, en ook dat is voor ons belangrijk. Een tevreden chauffeur presteert immers beter en zal beter op zijn spullen letten.”