Leusden,
28
september
2017
|
09:00
Europe/Amsterdam

Wemmers Tanktransport neemt 100ste MAN in gebruik

Met de laatste levering van 42 nieuwe MAN’s leverde ROSIERVANDENBOSCH bedrijfswagens onlangs de 100ste MAN af bij Wemmers Tanktransport uit Bleskensgraaf. Deze MAN-dealer is inmiddels een vaste leverancier van Wemmers Tanktransport en heeft vestigingen in Utrecht, Schelluinen en Tiel.

Wemmers Tanktransport is sinds 1948 dé specialist in het vervoeren van vloeibare levensmiddelen. De onderneming beschikt over een groot aantal tankcontainers specifiek en uitsluitend geschikt voor levensmiddelen. De tankcontainers zijn uitgerust met goede isolatie, zijn verwarmbaar en voorzien van beschermde uitlopen en een uitstekende veiligheidsuitrusting. Met haar intermodale netwerk bedient Wemmers landen als Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Engeland, Ierland, Noorwegen, Zweden en Finland. Andere bestemmingen zijn nog in ontwikkeling.

Besparing tot 6,35% brandstof
De nieuwste serie MAN, van het type TGX 18.420 BLS XLX, wordt bij Wemmers ingezet voor het vervoeren van vloeibare levensmiddelen binnen Europa. Voor ieder wegtype kent de MAN de ideale benaderingsstrategie, waardoor er een brandstofbesparing bereikt kan worden tot 6,35% ten opzichte van de vorige uitvoering. De GPS-gestuurde cruisecontrol, de MAN EfficientCruise®, zorgt voor deze belangrijke brandstofbesparing, doordat tijdens het rijden kan worden geanticipeerd op de infrastructuur onderweg. Snelheid en toerental worden efficiënt aangepast aan de situatie om optimaal gebruik te maken van de opgeslagen bewegingsenergie van de combinatie. Het lage brandstofverbruik was een belangrijke reden voor Wemmers om opnieuw voor MAN te kiezen.

TCO (Total Cost of Ownership)
Naast het lage brandstofverbruik van de MAN TGX zijn het Telematics wagenparkmanagementsysteem alsmede de ervaring met de lage Total Cost of Ownership (TCO) van doorslaggevend belang geweest voor de aanschaf van 42 MAN’s.

Naast financiële voordelen staat ook veiligheid ook hoog in het vaandel bij Wemmers. De MAN TGX heeft tal van systemen met innovatieve technologieën. Dit helpt de chauffeur in zijn dagelijkse werk en levert een effectieve bijdrage aan het voorkomen van ongevallen.

 

Voor meer informatie over Wemmers Tanktransport zie de website www.wemmers.nl
Voor meer informatie over ROSIERVANDENBOSCH bedrijfswagens zie www.rosiervandenbosch.nl

Fotobijschrift
Erik Rosier (rechts) van ROSIERVANDENBOSCH bedrijfswagens overhandigt de sleutels van de 100ste MAN aan Paul van de Nieuwenhuizen van Wemmers Tanktransport.