Leusden,
21
december
2018
|
07:59
Europe/Amsterdam

WDK Logistics vernieuwt vloot met MAN

  • Vertrouwen is het sleutelwoord

Het Barendrechtse familiebedrijf WDK Logistics heeft een grote vernieuwingsfase van de truckvloot afgerond. Er kwamen dertien MAN's TGE, twee stuks TGX en twee TGL’s in de vloot in relatief korte tijd. Nog eens twee TGE's staan in bestelling.

De dertien MAN's TGE rijden in de regel voor UPS en zijn ook in de kenmerkende donkerbruine kleur gespoten. "Deze bestelauto komt als geroepen in de vloot van WDK Logistics", zegt directeur Wim de Koning. "We zijn op zoek naar een relatief grote en betrouwbare bestelauto die het veeleisende werk voor UPS aankan en die daarbij de juiste uitstraling heeft en die ondersteund wordt door het juiste dealerapparaat." Van Leeuwen Truckservice tekende voor de aflevering.

WDK Logistics bestelde de TGE's met de 140 pk motor in combinatie met een automatische transmissie. "Dagelijks werken onze chauffeurs tussen de tachtig en honderd stops af. Dan is het dus fijn dat er niet meer geschakeld hoeft te worden en dat er gewerkt wordt met een kwalitatief hoogwaardige bestelauto", aldus De Koning. Rondom zijn de TGE's voorzien van parkeersensoren. Verder krijgen de chauffeurs een geveerde bestuurdersstoel met AGR-certificaat. De TGE's hebben voorwielaandrijving om de chauffeur aan de achterkant een lagere tildrempel te kunnen bieden. WDK Logistics verwacht dat de bestelauto's jaarlijks zo'n 35.000 kilometer zullen rijden. "We hopen ze vijf tot zes jaar in de vloot te houden", zegt De Koning.

Zwaarder werk

Voor het zwaardere werk zet WDK Logistics als aanvulling op het lichtere werk twee stuks MAN 12.190 TGL in voor de distributie en het transport van pallets. "Met de MAN TGE in het programma kan MAN ons nu over de hele linie bedienen. Dat is fijn, want we zijn al jaren klant en weten precies hoe het werkt met MAN", zegt De Koning, die ook trailerwerk doet, en die daarvoor een tweetal MAN's TGX trekkers inzet. "Voor ons geldt bij de zwaardere bedrijfswagens van MAN dat ze bewezen betrouwbaar zijn en dat het brandstofverbruik alsmede de complete exploitatiekosten keurig passen bij onze bedrijfsfilosofie."

Snel gegroeid

WDK Logistics is in 2011 opgericht en is sindsdien erg snel gegroeid. Het bedrijf telt nu vijftig voertuigen onder de 3,5 ton GVW en daarnaast nog eens 25 bakwagens en tien trekkers, alsmede vijftien trailers. "Bij de hele vernieuwingsslag was het een pre dat MAN-dealer Van Leeuwen Truckservice snel en volgens planning kon leveren", aldus De Koning.