Leusden,
18
juli
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

Vijftal MAN kippers voor Van Lijssel

  • Van Lijssel kiest weer voor MAN

Van Lijssel Transport BV uit ‘s-Hertogenbosch is al jarenlang een tevreden MAN rijder. Ook voor de nieuwste investering in de vloot koos het familiebedrijf weer voor dit merk. Maar liefst vijf nieuwe MAN trucks van het type TGS 43.460 8x4 met Wide Spread gestuurd tandemstel versterken de vloot.

Van het nieuwe vijftal is er slechts één uitgevoerd in de bekende huisstijl van Van Lijssel. De andere vier zijn gespoten in de huisstijl van opdrachtgever Heijmans. De van Lijssel trucks zijn bijzonder compleet uitgerust. Aan de buitenkant zien we een zonneklep, een rek met extra verlichting en een set luchthoorns op het dak. Voor de chauffeur is er een luxe comfortstoel gemonteerd, maar er is ook een standverwarming aan boord, net als een automatische airconditioning en een luxe MAN mediapakket met alle mogelijke opties. Voor korte rustpauzes is er een neerklapbaar bed gemonteerd in de cabine. ,,Wij zorgen er voor dat onze chauffeurs een complete en comfortabele truck hebben. Of het daaraan ligt weet ik niet, maar het chauffeurstekort is aan ons voorbij gegaan. Wij hebben zelfs nog steeds spontane aanmeldingen om hier te komen werken’’ aldus directeur Jan van Nistelrooij.

Offroad pakket

De trucks zijn uitgerust met de MAN Tipmatic automatische transmissie met offroad pakket en de bijbehorende versnellingsbaksoftware. Daarmee worden de terreincapaciteiten van de 8x4 trucks vergroot waardoor de inzetbaarheid optimaal is. Verder is er het WVT wide- spread systeem met een asfaltrem voor veilig lossen voor de asfalteermachine. Voor meer veiligheid rondom het voertuig is er gekozen voor een camera systeem aan voor- en achterzijde. De trucks zijn voorzien van de 460 pk sterke D26 krachtbron, uiteraard in Euro-6 uitvoering. Het laadvermogen van de 8x4 WS trucks bedraagt maar liefst 26,5 ton.

Asfaltsets

De kippers zijn uitgerust met een geïsoleerde Hyva kipper opbouw die door Jansen Hydrauliek is opgebouwd. De MAN trucks worden ingezet met dieplader- aanhangwagens met daarop asfaltmachines en walsen. Twee van dergelijke combinaties werken daarbij als complete set. Van Nistelrooij: ,,Wij werken door heel Nederland met deze combinaties. Onze chauffeurs vertrekken vroeg in de ochtend naar het werk waar ze dan alles klaar zetten. Vervolgens komt de asfaltploeg om de machines te bedienen. Onze trucks lopen dan mee in de aanvoer van nieuw asfalt’’. Vanwege de dieplader- aanhangwagens was een compacte bouw voorwaarde voor Van Lijssel. Dankzij het MAN concept met een compacte uitlaat demper en het WVT Wide Spread systeem ontstonden zo compacte, wendbare voertuigen met een hoog laadvermogen.

Thieu van Dorst

Van Lijssel rijdt al sinds eind jaren zeventig met MAN trucks en op dit moment voert driekwart van de 35 trucks het MAN logo. De keuze voor MAN was voor Van Nistelrooij eenvoudig gezien de ervaringen met het merk en de relatie met dealer Thieu van Dorst. ,,De dealervestiging is hier onlangs overgegaan naar Thieu van Dorst en daar zijn we blij mee. Wij herkennen ons in de filosofie van dit familiebedrijf en met account manager Raimon van Dijk hebben we prettig contact’’.