Leusden,
05
oktober
2017
|
09:00
Europe/Amsterdam

Vijf nieuwe MAN's voor Holweg Cargo Service BV

  • Spin-off van grote order voor Raben

René Holweg Cargo Service BV (HCS) uit Den Bosch neemt vijf MAN's TGS 18.480 LX in gebruik. De nieuwe trucks rijden in opdracht van de internationale logistieke dienstverlener en MAN-klant Raben Group. Het gaat om vier trekkers en later komt er nog een bakwagen bij. De trucks worden geleverd door MAN Dealer Nijmegen.

"Met bestaande trucks van MAN hebben we prima ervaringen. Chauffeurs zijn tevreden over het comfort en de rijeigenschappen en wij over de exploitatiekosten en het brandstofverbruik", legt directeur R. Holweg uit. "Deze trucks gaan aan de slag voor Raben in de nationale distributie. Ze krijgen een vaste citytrailer waarmee ze op de meest moeilijk bereikbare adressen in diverse binnensteden kunnen komen."

Telematics
Nieuw is dat HCS gebruik gaat maken van de diensten van MAN Telematics. "Daarmee willen we nog beter inzicht krijgen in de inzet van de trucks. We willen bekijken of die inzet wellicht nog efficiënter kan. Hedendaagse trucks moeten anders bediend en gereden worden dan vorige modellen. De nieuwe techniek zet de deur open naar lagere kosten. Die beogen we te gaan realiseren met deze aankoop", zegt Holweg.

Code 95
Om er zeker van te zijn dat de chauffeurs van het bedrijf een optimaal begin maken met hun werk op de nieuwe MAN's, zijn ze ingeschreven voor een cursusdag Zuinig Rijden in het kader van Code 95. "Een echte win-win-situatie", zegt Holweg. "De chauffeurs gaan zuiniger rijden en houden meteen hun nascholingsverplichting bij. Aan het eind van de streep hebben we personeel dat zuiniger en bewuster rijdt met deze nieuwe trucks."

Raben
Opdrachtgever Raben Group, van oorsprong een Nederlands bedrijf dat sinds enkele jaren is gevestigd in Oss, is een pan-Europese logistieke dienstverlener die op grote schaal trucks inkoopt. Raben is al jaren een grote, tevreden klant van MAN. In Nederland is Raben een grote opdrachtgever van HCS. "Tussen HCS en Raben klikte het vanaf dag 1. De familie Raben mag dan een groot bedrijf bestieren, ze staan met beide benen op de grond en beseffen dat ze met de juiste partners de door hen gewenste kwaliteit in logistieke dienstverlening kunnen waarborgen."

Holweg Cargo Service BV​
Holweg Cargo Services is een modern familiebedrijf, met een omvang van 20 trekkende eenheden. De helft hiervan betreft MAN's. "We rijden ook voor andere opdrachtgevers, al het werk dat we doen speelt zich af binnen Nederland", aldus Holweg. "Er is geen behoefte om er een groter bedrijf van te maken. Ik heb ervaren dat met de huidige omvang iedereen de betrokkenheid voelt en actief meedenkt en dat de motivatie om bij ons te blijven werken, optimaal is. Nog meer trucks bijkopen is niet moeilijk, maar goed personeel vinden is op dit moment eigenlijk ondoenlijk."