Leusden,
13
april
2017
|
10:26
Europe/Amsterdam

Vijf nieuwe MAN bouwtrucks voor Herms

  • Alleen MAN kan eisen invullen

W. Herms & Zn B.V. uit Epe is een veelzijdige familieonderneming die zich toelegt op vrijwel alle disciplines in bouwlogistiek. Dat leidt tot een even veelzijdig wagenpark waar alleen trucks die aan een combinatie van eigenschappen voldoen, deel van mogen uitmaken.

Het werk van Herms omvat transport met onder andere diepladers, sloopwerk, afvalinzameling, het vervoer van zand en grind, verhuur van rijplaten en hijswerk. Het wagenpark bestaat uit meerdere merken, maar toen directeur Willian Herms een inventarisatie had gemaakt van wat er nodig was aan nieuwe voertuigen, bleek al snel dat alleen MAN kon voldoen aan de wensen van het bedrijf.

Meerassers
Herms had diverse “speciale” meerassers nodig, zowel een 8x2, 10x4 en 8x8 widespreads. MAN kon hier natuurlijk prima aan voldoen. Met behulp van Wierda Voertuig Techniek werden twee 8x4 MAN's omgebouwd tot vijfassers die aan alle geldende eisen in ons land voldoen. De kraanauto van Herms betreft een vierasser, maar dan als 8x2 met een sturende achterste as. Bij deze truck werd door Wierda Voertuig Techniek het cabinedak verlaagd voor de kraanopbouw. Helemaal nieuw is MAN niet in het wagenpark van Herms. ''We hadden er al drie en die gaven geen aanleiding om aan dit merk te twijfelen.'' Uiteindelijk schafte Herms twee MAN's TGS 43.440 8x8 WS aan, twee stuks MAN TGS 50.480 10x4 WSA en de eerder genoemde kraanauto.

Eisen
De beste bouwkwaliteit, de meest flexibele wendbaarheid en het hoogste laadvermogen in combinatie met een goede aslast waren de voornaamste eisen die Herms aan zijn nieuwe trucks stelde. ''MAN is de enige die bij deze drie criteria een dikke voldoende scoorde'', aldus Herms. ''En meer dan dat: MAN biedt ook nog eens de ruimste cabine waarin het onder alle omstandigheden aangenaam rustig blijft. Een betere manier voor de chauffeur om zijn werk zo goed mogelijk te doen is er niet.'' Herms maakt zich geen zorgen over de servicegraad en kennis van zijn dealer MAN Apeldoorn, die volgens hem de veelzijdige bestelling voor zijn bedrijf in goede banen leidde.

Projecten
Directeur Willian Herms legt uit dat zijn bedrijf meestal projectmatig werkt. ''Daarbij hebben we uiteenlopende voertuigtypen nodig. Maar die moeten op hun beurt weer zo veelzijdig mogelijk zijn. Met deze nieuwe MAN's zetten we daarin een nieuwe stap. We hangen er diepladers achter, met onder andere rupskranen; deze voertuigen moeten voor elke zware klus inzetbaar zijn'', aldus Herms. t. Willian is de vierde generatie van de bouwtransportfamilie, die nu samen met vijf broers het bedrijf leidt. W. Herms & Zn B.V. is behalve vanuit Epe, ook actief vanuit Doetinchem en Amersfoort.