Leusden,
23
november
2017
|
08:55
Europe/Amsterdam

Vijf MAN's voor Van Kemenade Bestratingen

Vijf MAN's voor Van Kemenade Bestratingen

  • Vier TGX trekkers en een TGS bakwagen

Het Brabantse familiebedrijf Van Kemenade Bestratingen is al decennia lang klant van MAN. Onlangs werd een deel van de vloot vervangen. Naast vier TGX-trekkers, kwam er ook een TGS bakwagen met laadkraan.

Wie de topproducten aanbiedt, heeft belang bij een modern en mooi wagenpark met een representatieve uitstraling. Ziehier de opvallende kleurstelling van Van Kemenade, dat vanuit vestigingen in Son, Bavel en Best de klanten bedient. Daartoe beschikt Van Kemenade over een veelzijdige vloot van vrachtwagens, waarvan het merendeel uit MAN's bestaat. Onlangs mocht MAN weer een vijftal nieuwe trucks afleveren. Het gaat om vier voorloopastrekkers TGX 26.460 6x2/4 BLS en een nieuwe bakwagen, een TGS 26.460 6x2-4BL. De bakwagen is met een laadkraan uitgerust en heeft een gestuurde sleepas.

Veelzijdige vloot

De nieuw MAN's maken deel uit van een vloot van achttien trekkende eenheden en drie lichtere trucks waarvan twee MAN's . "Die drie kleinere bakwagens zijn bedoeld om in krappe buitenwijken kleinere hoeveelheden stenen af te leveren op een veilige en verantwoorde manier", aldus directeur Ton van Kemenade. De vloot bestaat verder uit kraanauto's en containerauto's. "Daarnaast hebben we diverse walking floor opleggers voor klanten in een ander segment dan bestratingen. De nieuwe trekkers hebben dus een veelzijdige inzet en een derde as kan dus allerminst kwaad", meent Van Kemenade. De bedoeling is dat de trucks een miljoen kilometer mee gaan. Ze worden geserviced door de MAN-vestiging Eindhoven.

Servicegericht

Het frisse uiterlijk van het wagenpark is van groot belang voor het bedrijf. "Bij ons zijn chauffeurs niet alleen medewerkers die van A naar B rijden. Er wordt ook van ze verwacht dat ze klanten behulpzaam zijn en dat ze meer afweten van hun lading dan gemiddeld. Daardoor kunnen ze klanten ter plekke ondersteunen, ook met een goed advies", zegt Van Kemenade.

Klantrelatie

Ton van Kemenade is erg te spreken over de klantrelatie die hij heeft met MAN. "We zijn eind jaren vijftig begonnen. In die tijd heeft ons bedrijf de nodige veranderingen ondergaan. Maar al sinds de jaren zestig is één ding constant gebleven, en dat is de inzet van MAN-trucks. Het merk past goed bij ons, het aanbod sluit precies aan op wat we eisen van een moderne vrachtwagen. We merken daarbij dat de MAN-dealer om ons geeft, we gunnen dit merk daarom keer op keer de order, ook nu weer!"