Leusden,
28
juli
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

Vier MAN eTGE’s voor de regio Groningen

  • Sommerauer succesvol met MAN eTGE

MAN dealer Sommerauer Trucks BV in het Groningse Westerbroek is bijzonder succesvol met de verkoop van de MAN eTGE. Tot nu toe werden er al vier van deze duurzame bestelwagens afgeleverd en dat zijn stuk voor stuk bijzonder fraaie exemplaren. Voor Sommerauer reden om de bedrijfsvoering aan te passen waardoor dit bedrijf nu dé e-mobility-dealer voor de regio Groningen is.

Account manager Alex Stuivenberg van Sommerauer Trucks Westerbroek vertelt over het succes van de eTGE: ,,Wij hebben met MAN en de eTGE een prachtige duurzame oplossing voor gebruik in zero-emissie zones en dat is in de stad Groningen een groot voordeel. De Gemeente Groningen loopt namelijk voorop bij de invoering van Zero Emissie Stadslogistiek. De doelstelling is dat er vanaf 1 januari 2025 in de Groninger binnenstad uitsluitend nog duurzame, emissieloze voertuigen worden toegelaten. In het Concept Stadslogistiek Gemeente Groningen is dit vastgelegd, en ook nu al wordt emissieloos transport ondersteund. Zo wordt bij de aanbesteding van publieke werken emissieloos transport nu al verplicht gesteld en zijn er subsidies voor elektrische voertuigen. Omdat wij met de MAN eTGE een passend antwoord in het programma hebben was dat voor ons een uitstekende uitgangspositie om er de klanten mee te benaderen’’.

Compromisloos

De MAN TGE in standaard uitvoering is inmiddels een zeer gewaardeerde bestelwagen waarmee Sommerauer veel succes heeft. Stuivenberg: ,,Het valt op dat vrijwel alle door ons geleverde TGE bestelwagens bijzonder luxe zijn uitgevoerd. Het zijn allemaal voertuigen met een sterke krachtbron, vaak met een automatische transmissie en uitgevoerd in fraaie kleuren. De comfortabele en betrouwbare reputatie van de TGE heeft ons enorm geholpen bij de introductie van de eTGE. Belangrijk daarbij is dat er aan comfort, rijgemak en laadvermogen geen concessies gedaan worden met de elektrische versie’’. Opvallend is verder dat alle vier de eTGE’s die Sommerauer leverde opgewaardeerd zijn tot 4,25 ton totaalgewicht. Daarmee zijn het voertuigen voor het C1 rijbewijs waarbij een hoger laadvermogen mogelijk is’’.

Bouw- en infrabedrijven

Opvallend is dat de vier eTGE’s die Sommerauer leverde allemaal rijden in dienst van bedrijven in de bouw- en infrasector. Oosterhof Holman, Avitec, Broekema Wegenbouw en aannemersbedrijf Koen Meijer zijn de trotse eigenaar van een eTGE. Stuk voor stuk zijn dit bedrijven die regelmatig werken voor de Gemeente Groningen. Met de eTGE voldoen ze aan de eis voor zero-emissie transport voor in de binnenstad.

e-Mobility dealer

Het succes van de eTGE en de stimulans die uitgaat van het gemeentelijke beleid in Groningen heeft Sommerauer Trucks doen besluiten om de dealervestiging om te bouwen tot gespecialiseerde MAN e-Mobility dealer. Stuivenberg: ,,We zien op termijn een verschuiving van de markt in de richting van emissieloos transport en als professionele bedrijfswagendealer anticiperen wij daar op. We zijn nu bezig met een scholingsprogramma waarbij onze monteurs worden getraind om met de nieuwe techniek om te gaan. Ook in de werkplaats wordt er geïnvesteerd in specifieke technische apparatuur en veiligheidsystemen om aan de elektrische voertuigen te kunnen werken. Daarmee zijn we klaar voor een schone toekomst’’.