Leusden,
01
februari
2021
|
14:38
Europe/Amsterdam

Veiligheidsregio Gooi & Vechtstreek neemt drie MAN TGL trucks in gebruik

Onlangs heeft de Veiligheidsregio Gooi & Vechtstreek drie nieuwe MAN TGL trucks in gebruik genomen. Met de inzet van deze voertuigen zet de Veiligheidsregio een volgende stap in duurzaam vervoer van en naar incidenten

Om de blusvoertuigen tijdens een incident zo goed mogelijk te ondersteunen werd bij verschillende truckmerken een uitvraag gedaan voor een drietal nieuwe trucks voor logistieke inzet. Roordink Bedrijfswagens kwam met haar aanbieding van de drie TGL chassis voorzien van eigen opbouw en vele opties met een hoge toegevoegde waarde, als beste uit de bus.

De 12-tons MAN TGL trucks zijn voorzien van de nieuwste technologieën en een 190 pk duurzame Euro 6d motor. De chauffeurs kunnen vertrouwen op comfortabele rijeigenschappen, want de voertuigen zijn uitgevoerd met een soepel schakelende MAN Tipmatic geautomatiseerde versnellingsbak, luxe chauffeursstoel en een in hoogte en hoek verstelbaar stuur. Door het gemonteerde 360° OmniVue HD camerasysteem heeft de chauffeur optimaal zicht tijdens het wegrijden en manoeuvreren op lastige plaatsen. 

Ook de opbouw bevat tal van highlights, zoals de kantelbare trap die gemonteerd is bij de laadbak. De ingeklapte trap vormt één geheel met de zijafscherming, maar uitgeklapt zorgt hij ervoor dat de materialen makkelijk en snel toegankelijk zijn in situaties waarin snel handelen vereist is. 

“Nadat MAN-dealer Roordink de voertuigen aan de Veiligheidsregio had overgedragen zijn de voertuigen verder afgebouwd door onze eigen Technische Dienst. Onder andere de optische en geluidssignalen zijn door onze medewerkers gemonteerd’’, vertelt Arne Koops, werkzaam bij de Technische Dienst.

De trucks zullen worden ingezet om bij een incident alle nodige middelen ter plaatse te brengen. Hierbij kan gedacht worden aan volle ademluchtflessen en schone bluspakken. Met de ingebruikname van deze trucks is de Veiligheidsregio klaar om incidenten snel en efficiënt op te lossen. 

Meer informatie: https://www.vrgooienvechtstreek.nl/ of www.roordink.nl