Leusden,
20
december
2018
|
08:58
Europe/Amsterdam

Veelzijdige MAN voor Te Vogt Riooltechniek BV

  • Nieuwe TGS in vloot, bestaande MAN blijft

Te Vogt Riooltechniek BV uit Groenlo heeft de vloot met een nieuwe MAN uitgebreid met een opbouw waarmee divers rioolreinigingswerk kan worden uitgevoerd. De nieuwe MAN is een TGS 8x4*4 triple met 460 pk motorvermogen. De zuigpersopbouw is geleverd door Kroll en maakt deze MAN tot de maatstaf in het rioolreinigingswerk.

Te Vogt is gespecialiseerd in riooltechniek en doet ook ontstoppingswerk. Het bedrijf is VCA gecertificeerd. Anticiperend op steeds strengere wordende milieu-eisen heeft Te Vogt geïnvesteerd in een nieuw rioolreinigingsvoertuig dat op een milieuvriendelijke wijze het riool kan reinigen. "Dit voertuig heeft onder andere een watertank van 16.500 liter. Wij reinigen het liefste met regenwater, dat we op onze vestiging in Groenlo opvangen", aldus Tonnie te Vogt. "Dit voertuig zuivert het rioolwater ter plekke en dat is redelijk uniek. Daardoor hoeft er tussentijds nauwelijks water bijgetankt te worden. Dankzij toepassing van geluidsarme pompen blijft mogelijke geluidsoverlast tot een minimum beperkt. De stille loop van de MAN Euro 6 motor draagt hier ook aan bij."

Veilig en schoon

De nieuwe MAN van Te Vogt rijdt bovendien op 'blauwe diesel' wat de CO2-uitstoot nog eens flink beperkt. "Deze brandstof verbrandt schoner, waardoor de uitstoot geringer is en waardoor de motor nog zuiniger draait", zegt Te Vogt. "Andere redenen om voor MAN te kiezen zijn natuurlijk de enorme betrouwbaarheid die ons is gebleken met de bestaande truck, die nog steeds in bedrijf is, en de dealer die ons erg goed geholpen heeft bij het samenstellen van deze MAN truck. MAN biedt nog altijd het hoogste PTO-vermogen, en dat heeft nu ook weer meegespeeld." Te Vogt vertelt dat de chauffeur de opbouw op afstand kan bedienen om zo veilig mogelijk te manoeuvreren met de uitschuifbare en draaibare hogedruk haspel-zuigunit. Verder is de MAN uitgerust met de nieuwste generatie camera's, alweer om precies en schadevrij te kunnen manoeuvreren. Daaraan draagt het 8x4*4 chassis ook bij, waarvan de achterste as gedwongen meestuurt. Dit maakt kort draaien mogelijk waar dat nodig is. De opbouw van Kroll is grotendeels in RVS uitgevoerd. Te Vogt maakte het geheel af met fraaie lichtmetalen wielen en enkele extra lampen.

25-Jarig familiebedrijf

Tonnie en Nicol te Vogt richtten hun bedrijf in 1994 op. "In die tijd konden we meteen aan de slag in diverse sectoren waaronder particulieren, agrarische sector en diverse bedrijven. Het werk bestond hoofdzakelijk uit rioolontstoppingswerk. Onze werkzaamheden bestaan inmiddels uit aanleg, onderhoud en reinigings- en inspectiewerk. We bestaan i 25 jaar en hebben een brede klantenkring, waaronder overheden, weg- en waterbouwbedrijven en bedrijven in de industrie", aldus Te Vogt die blijft innoveren in het moderne rioolreinigingsbedrijf.