Leusden,
06
september
2018
|
10:09
Europe/Amsterdam

Veelzijdige MAN TGL voor van De Zaag

  • Om bestelauto's te halen en te brengen

Bestelauto-inrichter van De Zaag uit Numansdorp is een specialist die alle aspecten rond bestelauto-inrichting kan realiseren voor zijn klanten. Om de betreffende bestelauto's te halen en de te brengen, zet van De Zaag sinds kort een nieuwe MAN TGL 12.250 BL in waarop een speciale carrosserie is gebouwd met bijpassende aanhangwagen.

De bedrijfswagens van MAN lenen zich uitstekend voor de meest uiteenlopende opbouwen. Zo is deze TGL als auto-ambulance opgebouwd met een aanhangwagen met een laag aangebracht kortkoppel systeem. Dat maakt het eenvoudiger om motorwagen en aanhangwagen te beladen met bestelauto's. De hele opbouw moet laag blijven, want ook hogere bestelauto's moeten mee kunnen, dit alles natuurlijk binnen de wettelijke vier meter hoogte.

Inrichtingspecialist

Van De Zaag uit Numansdorp is landelijk actief voor talrijke bedrijven die hun bestelauto op maat laten perfectioneren. "Dat kan zijn een betimmering, maar steeds vaker willen klanten een complete inrichting. Daarnaast kunnen wij alle benodigde elektronica monteren. Daarvoor beschikken we over gespecialiseerde technici die regelmatig bij klanten op bezoek komen voor inbouwwerk", aldus Roel Franke van van De Zaag. "Met de inbouw van elektronica hebben we de nodige jaren ervaring opgebouwd, in nauwe samenwerking met leveranciers." Volgens Franke is de afdeling die elektronica inbouwt de snelst groeiende afdeling van het bedrijf. "Dat komt doordat we ook black boxen inbouwen en de gegevens van zo'n 1.500 klanten daarvan binnenkrijgen. Hier zijn zo'n 11.000 aansluitingen mee gemoeid. Ook in andere geledingen groeit van De Zaag mooi door."

Belettering

Sinds enkele jaren biedt van De Zaag ook een beletteringsservice voor bestelauto's en vrachtauto's. "Dat doen we in een apart gebouw, want dat moet zo stofvrij mogelijk gebeuren, door enkele specialisten." Inmiddels werken er 36 mensen bij van De Zaag, dat geheel merkonafhankelijk te werk gaat wanneer het aankomt op het inbouwwerk. Van De Zaag is leverancier van bestelauto-inrichtingen van het merk Aluca.

MAN TGL

De nieuwe MAN TGL lost een truck af uit het jaar 2006. "Het grote verschil is dat de nieuwe TGL een langere wielbasis heeft, wat een grote verbetering zal teweeg brengen voor het rijcomfort", zegt Franke. Verder voldoet de truck uiteraard aan Euro 6 en is deze uitgerust met een TipMatic 12 gangs automaat. De chauffeur beschikt over een comfortabele stoel en het zicht rondom de cabine van de TGL is optimaal. En ondanks het hoge vermogen laat de 250 pk sterke motor zich maar nauwelijks horen. De nieuwe TGL rijdt naar verwachting zo'n 40.000 kilometer per jaar en is geleverd door van Leeuwen Truckservice uit Ridderkerk.