Leusden,
21
mei
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Twee MAN lestrucks voor Hoekstra Opleidingen

  • ‘Het modernste op het gebied van veiligheid en comfort’ 

Hoekstra Opleidingen uit Alkmaar nam onlangs twee nieuwe MAN TGX 18.430 4x2 BL bakwagens met de grootste GX cabine in de vloot van hun lestrucks op. “Hiermee kunnen we onze cursisten en leerlingen het modernste van het modernste bieden en het beste op het gebied van veiligheid en comfort”, zegt het bedrijf. De trucks zijn geleverd door MAN-dealer BTS Wognum.

Hoekstra is een complete opleider, die voor alle rijbewijzen de juiste opleiding verzorgt. Daarbij ligt de nadruk nu op Code 95, waarvoor nog tal van chauffeurs de nodige uren moeten maken. Om dit soepel te kunnen laten verlopen, streeft deze opleider naar zoveel mogelijk transparantie met zijn klanten. “Daarom kunnen wij nu bij veel van onze klanten meekijken hoeveel uren nascholing de chauffeur heeft genoten en hoeveel er nog moet gebeuren. Ook kunnen we zien wanneer rijbewijzen of certificaten verlopen”, legt Paul Frijn van Hoekstra Opleidingen uit. Dit bedrijf bezit een complete vloot aan leswagens en om die up to date te houden, werd onlangs gezocht naar twee nieuwe lestrucks, voorzien van de modernste techniek en waar een LZV-keur op kon komen. “MAN is geen onbekende voor ons, dus die draaiden gewoon mee in onze selectieprocedure. En al snel bleek dat de nieuwe MAN-generatie meerdere streepjes voor heeft op andere vrachtwagens.”;l,fdfdgbklm'lm

Veel veranderd

Het viel Frijn en zijn collega’s direct op dat er heel veel is vernieuwd in de nieuwe TGX. “Het chauffeurscomfort is flink verbeterd. De spiegels zijn vernieuwd, het dashboard, het stuurwiel, tal van ADAS-systemen die we nodig hebben bij onze opleidingen, een prima zit en voor ons werk de juiste hoogte.” Frijn legt uit dat het aanpassen voor dubbele bediening soepel verliep en dat hij complimenten kreeg van het CCV over de derde stoel die zich bevindt op de plek waar zich het onderbed bevond. “Dit is een voorbeeld van hoe examinatoren het willen hebben. De nieuwe MAN is dus erg goed ontvangen.”

SBVO

Hoekstra Opleidingen is aangesloten bij SBVO, Samenwerkende Beroeps Vervoers Opleiders. “De bedrijven van onze klanten worden steeds groter en willen in veel gevallen landelijk opereren. Dat betekent voor ons dat we overal in het land zowel rij-, veiligheids-, als Code 95-opleidingen moeten kunnen verzorgen. De tijd dat instructeurs door het hele land reden, is voorbij. We willen juist daar zijn, waar onze klanten zich bevinden. Door met elkaar samen te werken lukt dat veel beter.” Frijn zegt dat Hoekstra hier nu negen partners in heeft, het streefgetal is veertien.

Heel Noord-Holland

 Hoekstra Opleidingen is een begrip voor de meeste transportbedrijven in Noord-Holland. Deze opleider biedt in totaal 58 opleidingen aan, telt 64 medewerkers en heeft 41 lesvoertuigen van uiteenlopende aard op de weg. Het terrein op de Boekelermeer ten zuiden van Alkmaar is CBR-gecertificeerd en mag worden gebruikt voor diverse rij-examens van het CBR.