Leusden,
03
oktober
2017
|
09:00
Europe/Amsterdam

Tien MAN's voor European Gateway Services

  • MAN als vaste waarde voor vervoerbedrijf

European Gateway Services (EGS) is de in achterlandvervoer en aanverwante dienstverlening gespecialiseerde dochteronderneming van Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT). EGS beschikt al jaren over een eigen truckafdeling, Maasvlakte Transport (MVT), die containers vervoert in voornamelijk de regio Rotterdam. Ter vernieuwing van de vloot werden onlangs tien nieuwe MAN TGS 26.420 6x2/4 BLS LX trucks in gebruik genomen.

Goede ervaringen met voorgaande modellen en de mogelijkheid om met fleetmanagement de inzet te monitoren deden MVT besluiten om opnieuw voor MAN te kiezen. "Met behulp van het telematica systeem van MAN willen we de dagelijkse praktijk monitoren om inzicht te krijgen in de inzet van onze trucks. Dat moet ertoe leiden dat we met enige coaching een nog efficiëntere vervoerder worden'', aldus Ronald Tijsseling van MVT.

Korte afstanden
Een aspect van het werk van MVT is dat de trucks meest korte afstanden afleggen. "Dit is specifiek werk met eigen kenmerken; hier willen we meer inzicht in krijgen." Vanzelfsprekend wil MVT ook scherper plannen en calculeren zeker ook voor wat betreft het onderhoud, dat gedurende de gebruikstijd van deze trucks bij MVT, bij Van Leeuwen Trucks uit Ridderkerk is ondergebracht. "Het aanbestedingstraject met Van Leeuwen geeft vertrouwen in een goede samenwerking", zegt Tijsseling. Hij wijst erop, dat het ondanks de korte afstanden prioriteit heeft voor EGS om de chauffeurs van het bedrijf een comfortabele cabine ter beschikking te stellen met meer dan voldoende ruimte. "Een sterke en stille truck hoort hierbij die qua duurzaamheid tot de Europese top behoort. De nu gekozen truck voldoet aan deze eisen."

Inzet
De voertuigen en chauffeurs van MVT worden in ploegendiensten ingezet, waardoor de chauffeurs vaste werktijden hebben. "Op die manier heb je tevreden werknemers en optimaliseren wij de inzet van ons wagenpark."