Leusden,
04
april
2018
|
08:50
Europe/Amsterdam

Swingen(d) onderweg: de MAN Lion’s City discobus

Swingen(d) onderweg: de MAN Lion’s City discobus

Het MAN Bus Modification Centre (BMC) heeft voor een klant in Luxemburg een discobus ontwikkeld. De rijdende discolounge met plaats voor circa 45 gasten heeft een bar, drie koelkasten, een biertap, een complete DJ-set en natuurlijk een dansvloer.

De Lion’s City discobus is 18,75 meter lang. In de middensectie bevindt zich een ruime dansvloer en achterin is er een comfortabele lounge. Daarnaast zijn er nog diverse zitjes. Uiteraard is er ook aan een toilet gedacht, en aan de kleine details. Zo blijven drankjes zelfs tijdens het rijden stevig op hun plaats dankzij magnetische houders. Als de bus stil staat, is dankzij de elektrische rolschermen buiten extra feestruimte te creëren.

Een club met stijl

Het interieur valt op door de echte clubsfeer. Bepalend daarvoor is de combinatie van ronde vormen en de toepassing van LED-lichtstrips en individueel aan te sturen partylichten aan het plafond. Daarmee is een indrukwekkende lichtshow te realiseren. Het hifi-systeem heeft een vermogen van 5x700 Watt en is speciaal voor deze bus ontwikkeld. Wat de MAN ‘discobus’ ook bijzonder maakt, is zijn social media monitor met fisheye-camera. Hiermee kunnen gasten foto’s nemen en deze direct delen via social media. Achterin de bus bevinden zich twee 5 kW-omvormers. Deze voorzien het licht- en sound-systeem, een draadloze router, twee lithium-ion batterijen en het batterijmanagementsysteem van energie.

De MAN Lion’s City discobus is besteld door een klant in Luxemburg. Hij wordt ingezet bij evenementen en feesten, en biedt plaats aan circa 45 gasten. De discobus wordt aangedreven door een 228 kW/310 pk sterke Euro 6-motor.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.