Leusden,
17
mei
2018
|
08:55
Europe/Amsterdam

Speciale MAN-jubileumtruck voor Balvert

  • 100e MAN voor Balvert & Zn. Nieuwkoop

Balvert & Zn. uit Nieuwkoop is gespecialiseerd in het speciale en zware werk, met name met autolaadkranen. Onlangs nam het Nieuwkoopse bedrijf de 100e MAN-truck in gebruik, en uitgerekend die MAN is een 4x2 trekker. Een a-typische Balvert-auto eigenlijk, maar wel degelijk een belangrijke binnen de logistieke dienstverlening van het bedrijf.

De vloot van Balvert & Zn. omvat inmiddels 21 voertuigen waarvan er 14 zijn uitgerust met vaak zware autolaadkranen. Bart Balvert: ‘De zware autolaadkraan op een bakwagen is een typisch Nederlands fenomeen omdat we met onze wetgeving ook mogen laden tot 50 ton. In de ons omringende landen is dat anders geregeld en om die reden zetten we trekker- oplegger combinaties in.’

Familiebedrijf

Het familiebedrijf is trouw aan zijn leveranciers. De eerste MAN-truck werd al in 1964 aangeschaft en afgezien van een truck die uit een overname meekwam bestaat het complete wagenpark nog steeds uitsluitend uit MAN-trucks. In 1974 kwam Van Leeuwen Truckservice in beeld en daar werd als eerste de DD-40-LR gekocht. Directeur Balvert sr. kent het kenteken nog uit zijn hoofd. ‘We hadden al ervaring met het merk MAN en nadat Van Leeuwen het dealerschap overnam is de relatie alleen maar sterker geworden. Wij werken graag met vaste relaties en zoals het nu al dertig jaar loopt via Benton en Van Leeuwen zijn wij erg tevreden.’ Autobedrijf Benton verzorgt alle onderhoud en reparaties en de trucks worden geleverd door Van Leeuwen Truckservice.

Balans

Zoon Bart Balvert onderschrijft de woorden van zijn vader. Bart: Opa begon ooit met MAN vanwege persoonlijke contacten en we zijn er altijd goed mee geholpen. MAN biedt wat wij nodig hebben, zelfs voor de meest gecompliceerde configuraties. Het prettige is dat er meegedacht wordt om mogelijk te maken wat wij voor ogen hebben. MAN ‘heeft een prima balans gevonden tussen comfort, laadvermogen en efficiency. Verder is de relatie met de dealer uitstekend.

100e MAN

Dat de 100e MAN iets bijzonders moest worden stond vast voor Van Leeuwen Truckservice. De trekker is een MAN TGX XXL 18.500 trekker met een 390 cm lange wielbasis. Daarvoor werd gekozen vanwege de opbouw van extra kisten en grote brandstoftanks. De volledig luchtgeveerde trekker is voorzien van een schuifschotel. In samenwerking met Benton heeft Van Leeuwen Truckservice het interieur laten voorzien van speciale lederen bekleding met fraaie stiksels in de stoelen. Onder de beroemde MAN-leeuw staat het getal 100 ingeborduurd in de hoofdsteunen. Een uniek exemplaar dus, deze 100e MAN van Balvert.

Bij de foto’s: Chauffeur op de 100e MAN is Art Pieterse