Leusden,
28
juli
2022
|
11:10
Europe/Amsterdam

SnelleVliet Touringcars kiest weer voor MAN

  • Lion’s Coach R08: Zuinig en betrouwbaar

SnelleVliet uit Alblasserdam is één van Nederlands oudste touringcarbedrijven. Sinds de oprichting in 1932 groeide het bedrijf uit tot een vloot van 35 touringcars. In coronatijd kromp het bedrijf enigszins in maar inmiddels is er weer sprake van groei en uitbreiding, en wel met een nieuwe MAN Lion’s Coach R08. 

De coronapandemie liet in het touringcarvervoer zijn sporen na maar met de nieuwe MAN Lion’s Coach R08 laat SnelleVliet zien dat er weer groei is. “Na een gedwongen krimp is dit weer een mooie uitbreiding ons wagenpark. Dit is de 28e touringcar in onze vloot en dat betekent dat we op onze weg terug zijn”, aldus Edwin Struis. “De nieuwe MAN is een veertien meter lange drie-asser die wordt ingezet voor meerdaagse reizen, dagtochten, maar ook voor het leerlingenvervoer.” Deze bus is een welkome aanvulling op het wagenpark, welke bestaat uit verschillende typen touringcars, variërend van midibussen tot een dubbeldekker. “Door het relatief grote aantal zitplaatsen is deze touringcar bij uitstek geschikt voor de specifieke inzet voor dagtochten en dergelijke. Aan de 62 passagiers wordt veel comfort geboden met een toilet, USB-aansluitingen bij iedere passagiersstoel en gratis Wifi.”

Betrouwbaar

De touringcar is uitgerust met de 460pk sterke D26 krachtbron van MAN, in combinatie met een automatische versnellingsbak. Verder is het voertuig voorzien van aluminium Alcoa velgen. Uiteraard ziet de touringcar er hierdoor fraaier uit, maar vooral de gewichtsbesparing en daarmee de brandstofbesparing gaven de doorslag voor deze keuze. Struis: “Duurzaamheid heeft onze volle aandacht en dus ook het brandstofverbruik van onze touringcars. Wij rijden uiteraard graag met zuinige touringcars en onze chauffeurs krijgen trainingen in het verminderen van brandstofverbruik. Buiten dat dit een aanzienlijke kostenreductie oplevert zorgen we zo voor een vermindering van de CO2-uitstoot. Zo dragen ook wij bij aan de klimaatdoelstellingen voor Nederland en de EU.” Struis vervolgt: “De MAN komt er bij ons gewoon heel goed uit; ook de betrouwbaarheid is op hoog niveau, net als de service. Voor dat laatste maken we gebruik van de diensten van Van der Velden Trucks in Barendrecht.”

Chauffeurs enthousiast

De mening van de collega’s achter het stuur is ook heel belangrijk. Zeker met de huidige krappe arbeidsmarkt. “Wij rijden met meerdere merken in onze vloot maar ik kan wel zeggen dat onze chauffeurs graag met een MAN rijden. Eén van de vaste chauffeurs van deze nieuwe Lion’s Coach is zelfs laaiend enthousiast over de rijkwaliteiten”, vertelt Struis. “Wij besteden veel aandacht aan het creëren van een goede werkomgeving voor al onze collega’s, zowel op kantoor als op de weg. Een goed en betrouwbaar wagenpark waar iedereen trots op kan zijn draagt hier zeker aan bij.”

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.