11
november
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

Roel van der Stoel kiest voor stoer duo

Roel van der Stoel kiest voor stoer duo

  • MAN-trucks voor Roel van der Stoel

Aannemings- en Transportbedrijf Roel van der Stoel uit Wijdewormer nam onlangs twee nieuwe MAN TGS trucks in gebruik. Het gaat om een 8x6 met een HMF autolaadkraan en een HTS afzetsysteem en een 10x8 met kipperopbouw. Beide trucks rijden inmiddels al vier maanden naar volle tevredenheid van zowel de chauffeurs als van directeur- eigenaar Erik van der Stoel.

Het bedrijf werd in 1936 opgericht als transportbedrijf voor grond, zand en puin. Later kwam daar het aannemingswerk bij en breidde het machinepark zich gestaag uit. Vandaag de dag is Roel van der Stoel vooral gespecialiseerd in natte en droge ontgravingen ten behoeve van nieuwbouw. Het machinepark omvat twee wielladers, negen hydraulische graafmachines en vier zware trucks. Twee daarvan werden onlangs vervangen door nieuwe MAN-trucks.

Stabiele auto

Directeur Erik van der Stoel: ”We zochten echte terreinauto’s met een maximaal laadvermogen en daarvoor kwamen we uit bij MAN trucks dealer BTS in Wognum. Een bedrijf waarmee we al jaren tot volle tevredenheid zaken doen. De keuze voor MAN werd ook ingegeven door de chauffeurs die er dagelijks mee moeten werken. Zij roemen vooral de ruime cabine en de stilte aan boord in de MAN-trucks. Hun mening is voor ons erg belangrijk’’. De keuze viel op een MAN TGS 50.500 10x8 WSA-H en een TGS 43.500 8x6 WSA-L. De 10x8 is de bekende wide-spread vijfasser met een extra tussen-as zoals Wierda Voertuig Techniek die bouwt voor MAN. Met zijn hydraulische vering met waterpasregeling en een 25 kuub grote Hyva kipper is het een hele stabiele auto die zijn mannetje staat in het terrein.

Triple as-opstelling

Erik van der Stoel: ”Voor de vierasser wilde ik beslist een 8x6 met een triple as-opstelling in verband met de aslasten. Ook dit is een WVT-aanpassing op het standaard MAN-chassis. Dit voertuig is echt onze alleskunner en daarvoor wilden we een compact en wendbaar voertuig voor een relatief lange bak op een afzetsyteem en een autolaadkraan. Die lange bak is ideaal voor bijvoorbeeld het vervoer van rijplaten. Om die reden kan de laadbak aan de linkerkant ook open voor het laden en lossen.’’ De truck is voorzien van een HTS kabel-afzetsysteem met daarvoor een 16 ton/meter HMF-autolaadkraan die door HSW werd opgebouwd. “De totale lengte was voor ons belangrijk omdat we deze MAN ook inzetten in combinatie met onze dieplader- aanhangwagen. Daarmee vervoeren we onze eigen machines waarbij het totaalgewicht met speciale vergunning op kan lopen tot 70 ton. Daarmee is ook meteen verklaard waarom we kozen voor de 500 pk uitvoering van deze truck’’, aldus Van der Stoel.

Optimale aslastverdeling

“We zijn er in nauwe samenwerking met opbouwer HSW in geslaagd om alles zo compact mogelijk op te bouwen en dankzij de triple as-opstelling hebben we de optimale verdeling van de last over de assen bereikt. Verder zijn de trucks voorzien van alle luxe voor de chauffeurs met onder meer luxe stoelen, een airconditioning en een prima audio-installatie. Voor het werken op saneringslocaties zijn de trucks bovendien uitgerust met een overdruk systeem’’, aldus Erik van der Stoel.