Leusden,
15
november
2021
|
16:22
Europe/Amsterdam

Prijzenregen houdt aan: MAN TGX nu ook verkozen tot ‘Sustainable Truck of the Year 2022’

  • MAN TGX 18.510 is ‘Sustainable Truck of the Year 2022’ in de categorie trekkers
  • Sinds zijn introductie heeft de nieuwe TGX meerdere awards ontvangen, waaronder ‘International Truck of the Year 2021’

De MAN TGX is verkozen tot Sustainable Truck of the Year 2022 in de categorie trekker-oplegger. MAN nam de prijs in ontvangst tijdens de Italiaanse beurs Ecomondo, één van de meest toonaangevende beurzen voor duurzame en regeneratieve circulaire economie in Europa. De jury, die bestaat uit internationale vakjournalisten, prees de TGX 18.510 als bijzonder brandstof-besparend, efficiënt en milieuvriendelijk. De nieuwe award is één van de vele internationale prijzen die MAN’s nieuwe vrachtwagengeneratie sinds de marktintroductie in februari 2020 al heeft gewonnen, waaronder de International Truck of the Year 2021 en designprijzen zoals de Red Dot Design en de German Design Award.

“Deze nieuwe onderscheiding is voor ons bijzonder belangrijk, omdat het een waardering is voor onze focus op milieuvriendelijke en duurzame transportoplossingen die de veeleisende dagelijkse activiteiten van onze klanten zo eenvoudig, veilig en efficiënt mogelijk maken”, aldus Göran Nyberg, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor Sales and Customer Solutions bij MAN Truck & Bus.

De competitie ‘Sustainable Truck of the Year’, die alweer voor de zesde keer werd georganiseerd, is opgezet door het Italiaanse tijdschrift ‘Vado e Torno’, dat gespecialiseerd is in duurzaam transport. De nadruk ligt hierbij op duurzaamheidsinnovaties voor het vrachtvervoer. De felbegeerde prijs wordt uitgereikt in drie categorieën – trekkers, distributietrucks en bestelwagens – op basis van een gedetailleerd evaluatieconcept voor duurzaamheid en efficiëntie. 

Hierbij wordt niet alleen rekening gehouden met de vermindering van de emissies, maar ook met andere aspecten van de impact van het voertuig op het milieu, de veiligheid en de levenskwaliteit voor mens en omgeving. Er wordt ook gekeken naar de duurzaamheid van de volledige productiecyclus en aspecten op het vlak van het gebruikscomfort. De jury over de keuze voor de MAN TGX 18.510: “De nieuwste generatie van de MAN TGX heeft de lat qua kwaliteit en efficiëntie hoger gelegd. De verder verfijnde aerodynamica verbetert de luchtstroming voor een lagere luchtweerstand, wat resulteert in brandstofbesparing en lagere emissies. De beproefde 12,4-liter motor met 510 pk in combinatie met de TipMatic-transmissie levert zijn prestaties op efficiënte wijze. De comfortabele en functionele cabine is zo ontworpen dat chauffeurs zich altijd thuis voelen, of ze nu rijden of ontspannen.”

Van ‘International Truck of the Year 2021’ tot ‘Sustainable Truck of the Year 2022’: nieuwe MAN Truck Generation valt wéér in de prijzen

Naast de award ‘Sustainable Truck of the Year 2022’ heeft de nieuwe MAN Truck Generation sinds zijn marktintroductie tal van andere onderscheidingen ontvangen. Zo won de nieuwe MAN TGX in het jaar van zijn marktdebuut de begeerde titel ‘International Truck of the Year 2021’. De internationale jury uit 25 landen vond de MAN TGX bijzonder geavanceerd op het vlak van rijcomfort, werk- en leefkwaliteit, veiligheid, efficiëntie, connectiviteit en innovatieve diensten. De ITOY-award werd gevolgd door een groot aantal nationale prijzen die werden uitgereikt door bedrijfswagenjournalisten, chauffeurs of lezers van vaktijdschriften. In Rusland, Polen, Litouwen en Duitsland sleepte de TGX meerdere vakprijzen in de wacht. 

De MAN TGX maakte ook indruk op designexperts, onder andere met zijn bijzonder praktisch ontworpen cabine. Het model won een Red Dot Design Award, twee iF Design Awards en een gouden onderscheiding in de German Design Award.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.