Leusden,
22
juni
2023
|
10:32
Europe/Amsterdam

Populariteit elektrische MAN-bussen blijft hard groeien

  • Al 450 elektrische MAN-bussen in gebruik genomen: MAN Lion’s City E wordt succesvol ingezet in openbaar-vervoer in heel Europa
  • Aantal orders voor elektrische bussen van MAN Truck & Bus in 2022 meer dan verdrievoudigd 
  • Meer dan 1.000 MAN e-bussen besteld sinds verkoopstart
  • MAN elektrificeert in de nabije toekomst ook streekbussen en touringcars 

Ze rijden inmiddels door heel Europa, en tot volle tevredenheid: de volledig elektrische lijnbussen van MAN. De MAN Lion’s City E overtuigt ondernemers, chauffeurs en passagiers met zijn betrouwbaarheid, actieradius en comfort. MAN Truck & Bus blijft ook in de toekomst consequent de weg van elektrische mobiliteit volgen en focust daarbij nadrukkelijk op elektrische aandrijflijnen. 

Elektrische bussen worden alsmaar populairder. Steeds meer openbaar-vervoersbedrijven schakelen over op een geheel emissievrije busvloot en kiezen voor volledig elektrische alternatieven als de MAN Lion's City E. Zo heeft Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein GmbH (VHH) onlangs een contract toegekend voor maximaal honderd exemplaren van de MAN Lion’s City 12 E. “We zijn erg blij met dergelijke vervolgorders. Ze onderstrepen hoe tevreden klanten zijn over onze innovatieve en betrouwbare elektrische bussen”, verklaart Robert Katzer, Hoofd Verkoop & Product Bus bij MAN Truck & Bus SE. Het bedrijf bestelt sinds 2020 uitsluitend bussen met een emissievrije aandrijflijn die worden ingezet in en rondom Hamburg.

MAN Truck & Bus elektrificeert Scandinavië

Maar niet alleen in Hamburg worden elektrische bussen meer en meer een vertrouwde verschijning, dat is ook het geval in andere steden. Vooral Scandinavië wordt gezien als één van de pioniers op het gebied van elektromobiliteit. Dit uit zich ook in order-intake: eind 2023 rijden hier meer dan 370 elektrisch aangedreven stadsbussen van MAN rond. Eén van de meest recente orders betreft 45 MAN Lion’s City 12 E-bussen voor VIKINGBUS Danmark A/S. Anchersen A/S had in 2021 al 25 elektrische bussen bij MAN besteld, die nu in gebruik zijn genomen op een centrale busroute in Kopenhagen. “Maar onze MAN Lion’s City E is ook uitstekend ontvangen in Noorwegen en Zweden. De Noorse vervoerder Unibuss heeft bijvoorbeeld 76 MAN Lion’s City E-bussen bij ons besteld”, aldus Katzer.

Markt voor elektrische bussen groeide in 2022 in Europa met 26%

In heel Europa groeide de markt voor elektrische bussen vorig jaar met 26 procent. Dit betekent dat bijna één op de drie nieuw geregistreerde stadsbussen in Europa nu emissievrij is. MAN Truck & Bus volgt ook consequent de weg naar elektrisch lokaal openbaar vervoer en zet volledig in op elektrische aandrijflijnen.

Er zijn inmiddels al meer dan 1.000 orders ontvangen voor de elektrische Lion’s City E, waarvan de serieproductie in 2020 is gestart. Sindsdien heeft hij zowel ondernemers als buschauffeurs en passagiers overtuigd met zijn actieradius, betrouwbaarheid, duurzaamheid en comfort. Elke dag opnieuw bewijzen zo’n 450 elektrische bussen van MAN die rondrijden in Europa rijden al hoe betrouwbaar moderne elektrische voertuigen zijn, hoe goed ze presteren en hoe geschikt ze zijn voor dagelijks gebruik. “Eén ding is echter zeker: we willen nog veel meer elektrische bussen op de weg gaan zetten. In 2025 zal de helft van onze nieuwe lijnbussen elektrisch zijn en amper vijf jaar later zal maximaal 90 procent van onze bussen in Europa op stroom rijden. We hebben onze zinnen daarnaast ook gezet op de elektrificatie van touringcars”, aldus Barbaros Oktay, Hoofd Bus bij MAN Truck & Bus SE.

Samen met partners en klanten wil MAN elektrische mobiliteit stimuleren, om zo een bijdrage te leveren aan milieu- en klimaatbescherming. De fabrikant wil daarom uiterlijk in 2050 netto CO2-neutraal zijn. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.