Leusden,
01
december
2021
|
09:58
Europe/Amsterdam

Nieuwe MAN TGX voor Van der Zwan

  • Overtuigd van verbeteringen

Familiebedrijf Van der Zwan uit Poeldijk schafte onlangs een nieuwe MAN TGX-trekker aan. Dit bedrijf is dagelijks actief met geconditioneerde ladingen op internationale routes, zoals naar het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe, 470 pk sterke en compleet uitgevoerde trekker werd geleverd door Van Leeuwen Truckservice.

Gevraagd naar de voordelen van deze nieuwe MAN, hoeft Leen van der Zwan er geen seconde over na te denken: “Rijgedrag, veiligheid, uitstraling en chauffeurscomfort zijn alle stukken beter! Daarbij is het verbruik van 1 op 4 op de routes op het Verenigd Koninkrijk alleszins acceptabel.” De nieuwe trekker is geleverd door de vestiging Maasdijk van Van Leeuwen. Chauffeur Kevin Schotte zegt in zijn nopjes te zijn met zijn nieuwe machine. “Veel ruimte in de cabine en meer dan voldoende trekkracht. Ik heb deze liever dan welk ander merk dan ook in onze vloot.”

Compleet

Schotte heeft recht van spreken. Zijn werkgever stuurt hem de weg op met de grote GX-cabine voorzien van LED-verlichting en uitgerust met het MAN MMT multimediasysteem, afstandsgeregelde ACC cruise-control met stop-and-go functionaliteit, Comfortsteering, TipMatic-transmissie, een elektrische standairco en een Direct Vision-systeem voor die keren dat er in Londen gelost moet worden.

Werkgebied 

Van der Zwan Transport is in 1985 opgericht door de vader van de drie broers Leen, Robert en Johan. Al snel kon het bedrijf zich specialiseren in groenten en fruit die werden bezorgd op adressen in Engeland, Zweden, Noorwegen, Zwitserland en - niet te vergeten - Nederland. Over het Verenigd Koninkrijk zegt Robert van der Zwan dat de situatie is genormaliseerd en dat er gerust combinaties heen kunnen, zonder dat ingepland kan worden wanneer ze weer terug zullen zijn. Van der Zwan beschikt over 18 trekkende eenheden en twintig chauffeurs. Daarnaast zijn er nog eens vier charters vrijwel permanent actief voor het bedrijf. “Als het nodig is, kan één van ons inspringen. Dat doen we regelmatig, dan weten we wat er gebeurt en zo houden we contact met veel van onze klanten”, zegt Robert van der Zwan. 

De broers hechten aan het logo dat door hun vader is bedacht en dat afkomstig is uit de scheepvaart. “Met deze kleurencombinatie en met dit logo is er geen twijfel mogelijk dat er een auto van ons aan komt rijden”, aldus Leen van der Zwan. 

De nieuwe MAN komt in onderhoud bij Van Leeuwen Truckservice in Maasdijk.