Leusden,
11
februari
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe generatie MAN TGL autotransporter voor Europe Vans

  • Comfortabele en lage TGL voor autotransport

Europe Vans in Leerdam is een snel groeiende speler op het gebied van jong gebruikte bestelwagens. Per jaar verwisselen rond de 1.500 bestelwagens van eigenaar via Europe Vans en de voorraad bedraagt gemiddeld 400 stuks. Voor het transport van de bestelwagens maakt Europe Vans sinds kort gebruik van een nieuwe MAN TGL 12.250 als autotransporter combinatie.

Europe Vans koopt de bestelwagens van een aantal vaste leveranciers zoals leasemaatschappijen. Vanuit de vestiging in Leerdam, waar het bedrijf beschikt over 14.000 vierkante meter terrein, worden de voertuigen gedistribueerd door heel Nederland. Het bedrijf heeft als geen ander zicht op de markt in dit segment. Directeur René Mackaay: ‘MAN is met de TGE een relatief nieuwe speler in het bestelwagensegment en het is altijd afwachten hoe dat uitpakt. Het blijkt echter dat de TGE het enorm goed doet. De restwaarde is goed en dat geldt ook voor het contact met de MAN dealers. Je merkt toch dat het om professionele truckdealers gaat en dat straalt ook af op het voertuig. Het is mede dankzij die contacten dat we voor onze nieuwe vrachtwagen ook bij MAN uit kwamen’.

Nieuw model TGL

Mackaay wist dat er een nieuw model van MAN aan zat te komen. ‘We wilden het nieuwste model, en dat is gelukt. Met de LED verlichting, het nieuwe interieur en het hoge comfortniveau is het een fijne truck geworden.’ De nieuwe MAN is voorzien van de ruime CC dagcabine en de 250 pk sterke D0836 zescilinder krachtbron in combinatie met een geautomatiseerde twaalf-staps versnellingsbak. Daarmee koppelt de MAN TGL souplesse en kracht wat een uiterst comfortabel weggedrag oplevert. De nieuwe MAN werd uitgevoerd in de strakke huisstijl van Europe Vans en werd voorzien van een stoere zonneklep en zwart gelakte wielen met een zilveren bies. De in kleur gespoten spiegels en onderpartij van de cabine maken het plaatje af.

Flexibiliteit

René Mackaay: ‘Onze vorige combinatie was nog een BE-combinatie, maar hiermee hebben we veel meer mogelijkheden. MAN bood de optie voor kleine, 17,5 inch wielen, waardoor de combinatie zo laag mogelijk is. Hierdoor kunnen we nu ook hoge voertuigen zoals bakwagens vervoeren.’ De opbouw van de MAN werd uitgevoerd door Tijhof Carrosseriebouw. De truck is voorzien van een aanhangwagen die door dit bedrijf voorzien werd van een uitschuifbare dissel en een plateau van 1,5 meter aan de achterzijde. Hierdoor ontstaat er maximale flexibiliteit. ‘We kunnen nu bijvoorbeeld een lang voertuig voorop laden, waarbij we door de uitgeschoven trekboom ook nog twee voertuigen op de aanhangwagen kunnen laden. Met de ingeschoven trekboom kunnen we het plateau aan de achterzijde benutten binnen de wettelijke regels die gelden voor autotransporters.’

‘Alles bij elkaar hebben we met de nieuwe MAN een bijzonder veelzijdige en comfortabele transportoplossing.'’ De MAN TGL werd geleverd door MAN dealer ROSIERVANDENBOSCH in Schelluinen.