Leusden,
08
oktober
2018
|
12:12
Europe/Amsterdam

Nieuw model: MAN TGE Combi en TGE Intercity

MAN toont MAN TGE rolstoeltoegankelijke minibus op Taxi Expo Houten

  • MAN toont nieuwe TGE rolstoeltoegankelijke minibus op vakbeurs voor de taxibranche
  • TGE Combi en Intercity ideale vervoerders voor groepen tot maximaal 16 personen

MAN is met een primeur aanwezig op Taxi Expo, het jaarlijkse beurs- en congresevenement voor de taxibranche. Op het event toont MAN de nieuwe TGE Combi rolstoeltoegankelijke minibus. Deze MAN TGE variant is speciaal voor het vervoer van kleinere groepen passagiers ontwikkeld door Tribus. Met de komst van de MAN TGE Combi en Intercity krijgt MAN binnen het personenvervoer een belangrijke boost.

MAN heeft een goede naam als fabrikant van touringcars voor personenvervoer. De nieuwe TGE Combi en TGE Intercity zijn wat kleiner dan wat de vervoersbranche normaliter van MAN gewend is. Maar de TGE minibus is het ideale vervoersmiddel voor specifiek personenvervoer, zoals excursies, hoteltransfers en shuttlediensten.

Veel ruimte

De MAN TGE Combi biedt ondanks zijn relatief bescheiden afmetingen ongekend veel ruimte: het bagagecompartiment is groot genoeg voor grote stukken bagage en voorwerpen. Daarnaast biedt de passagiersruimte van de TGE Combi riant plaats aan negen personen. Vervoerders voor wie de TGE Combi te klein is en een touringcar te groot, kunnen kiezen voor de nieuwe MAN TGE Intercity. Deze variant kan maximaal 16 personen vervoeren. In combinatie met de extra lange uitvoering is ook de bagageruimte meer dan ruim.

Assistentiesystemen

Voor de nieuwe MAN TGE Combi en TGE Intercity die op Taxi Expo in Houten te zien zijn, zijn in totaal 18 bestuurdersassistentie- en veiligheidssystemen leverbaar. Daarvan is een aantal als optie tegen meerprijs te bestellen. Te denken valt bijvoorbeeld aan het innovatieve systeem ‘parkeerassistent’ en als standaard meegeleverd de ‘emergency brake assist’ die tijdig een noodstop kan maken indien nodig.

Taxi Expo, de beurs voor de taxibranche waar exposanten de laatste innovaties in de taxibranche tonen, wordt jaarlijks bezocht door zowel taxi-ondernemers als opdrachtgevers van doelgroepenvervoer, zoals gemeenten. Tijdens Taxi Expo 2018 is er voor de bezoekers van alles te zien en te doen, waaronder diverse workshops en de Proefrit Experience. Het event vindt plaats op donderdag 11 oktober van 9:00 tot 19:00 in Expo Houten. MAN is te vinden op stand 2.001.