Leusden,
19
oktober
2021
|
15:29
Europe/Amsterdam

NEOPLAN Cityliner is ‘Coach of the Year’: al meer dan 50 jaar de beste touringcar

download
  • NEOPLAN Cityliner komt op 50e verjaardag als winnaar uit de bus in een internationale vergelijking 
  • Nieuwe speciale uitvoering Platin wint prestigieuze prijs ‘Coach of the Year 2022’ 
  • MAN Truck & Bus ontvangt award voor 2e keer op rij en voor de elfde keer in totaal 

En de winnaar is... de NEOPLAN Cityliner Platinum! Internationale journalisten uit 22 landen hebben de NEOPLAN Cityliner Platinum uitgeroepen tot ‘Coach of the Year 2022’. De jury was bijzonder onder de indruk van het totaalconcept van prestaties, zuinigheid, veiligheid, comfort en het tijdloze design.

De NEOPLAN Cityliner N 116 werd 50 jaar geleden geïntroduceerd als de voorloper van het huidige hogedeks touringcarsegment. Ter gelegenheid van het jubileum is er nu een speciaal Platin-uitvoering van de Cityliner die nu bekroond is met de prestigieuze onderscheiding ‘Coach of the Year 2022’. De 22 Europese vakjournalisten waren vooral onder de indruk van het totaalconcept van de touringcar, die punten scoort met een laag verbruik en een onderscheidend design, maar ook met comfort voor chauffeur en passagiers en innovatieve veiligheidssystemen. 

Het totaalpakket is goed: NEOPLAN Cityliner overtuigt in alle opzichten

Begin september heeft de jury van deskundigen vier busfabrikanten uit heel Europa verwelkomt bij de ‘Coach Euro Test’ in Bled in Slovenië. Na een intensieve testweek – inclusief tal van rijervaringen en lange gesprekken – was het oordeel van de jury duidelijk: de NEOPLAN Cityliner is de nieuwe ‘Coach of the Year’. De internationale jury was vooral onder de indruk van het harmonieuze totaalpakket van zuinigheid, comfort, design en veiligheid. “De NEOPLAN Cityliner Platinum heeft indruk op ons gemaakt met zijn zuinige en tegelijkertijd krachtige en dynamische rijgedrag”, aldus juryvoorzitter Tom Terjesen. Speciale vermelding verdient de krachtige aandrijflijn met moderne Euro 6 zescilindermotor en de nieuwe automatische ZF Ecolife Coach 2 6-versnellingsbak. Deze combinatie is ontworpen voor gebruik in streekbussen en touringcars en is bijzonder geschikt voor veeleisende trajecten met steile hellingen en krappe bochten. Voortdurend remmen en krachtig optrekken vereist veelvuldig schakelen binnen zeer korte tijd. Vooral in dit soort situaties scoort de EcoLife Coach punten dankzij zijn hoge efficiëntie. Ook overtuigend: de soepele en efficiënte acceleratie zonder onderbreking van de trekkracht bij het schakelen. 

De journalisten prezen ook de hoogwaardige bestuurderswerkplek en de innovatieve veiligheids- en assistentiesystemen. Daartoe behoren het actieve, elektronisch instelbare dempingssysteem MAN Comfort Drive Suspension, MAN OptiView spiegelvervangingssysteem en de actieve waarschuwingsuitschakelhulp met voetgangersdetectie – een effectieve maatregel tegen ongevallen die voortvloeien uit de dode hoek. 

Platin: exclusief van voor tot achteren

De speciale NEOPLAN Cityliner Platin-uitvoering wordt geproduceerd ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het succesvolle model. De discrete platinakleurige lak op de flanken, de voor- en de achterzijde met de originele Platin-signatuur en andere chroomkleurige elementen vormen subtiele verwijzingen naar zijn legendarische voorganger. Voor een bijzonder ‘wow-effect’ zorgen de dynamische nieuwe wieldoppen, die de Cityliner door hun ongewone draaidynamiek ook bij stilstand herkenbaar maken als de ‘sportwagen onder de touringcars’. 

Maar de touringcar weet ook hoe hij aan de binnenkant indruk moet maken. Onder andere het ruime interieur, de nieuwe stoelen van de Exclusivo-serie met optionele hoofdsteunen en USB-aansluiting of draadloze oplaadfunctie voor smartphones staan garant voor comfortabel en relaxt reizen. Naast comfort en uitstraling speelt ook veiligheid een doorslaggevende rol bij de NEOPLAN Cityliner: tal van innovatieve hulpsystemen zorgen voor een optimale veiligheid voor passagiers, bestuurders en andere weggebruikers. Ook de vele Corona-beschermingsmaatregelen dragen daaraan bij, zoals de uitrusting van de bus met een MAN Original antivirale cabinefilter. Dit beschermt actief tegen de overdracht van virussen door de concentratie van aerosolen aanzienlijk te verminderen.