Leusden,
13
maart
2018
|
09:47
Europe/Amsterdam

Mooie traditie: MAN wint iF Design Award voor derde keer op rij

MAN wint iF Design Award voor derde keer op rij

  • Nieuw busdesign van MAN overtuigt met moderne vormgeving en maximale veiligheid en efficiency
  • Derde designprijs op rij voor het MAN Bus-design team

De nieuwe MAN Lion’s Coach is bekroond met de felbegeerde iF Design Award in de categorie ‘Automobile/Vehicle/Bike’. Na de MAN Intercity in 2016 en de NEOPLAN Tourliner in 2017 wint MAN de designonderscheiding hiermee voor het derde jaar op rij.

De vakjury – bestaand uit 63 design-experts – beoordeelde dit jaar 6.402 inzendingen uit 54 landen. In de categorie ‘Automobiles/Vehicle/Bikes’ was het opnieuw een bus van MAN die indruk wist te maken en de iF Design Award 2018 kreeg toegekend.

“Deze onderscheiding maakt duidelijk dat het nieuwe design van onze touringcars aanslaat”, aldus Stephan Schönherr, Vice President Design Bus bij MAN Truck & Bus. Dit design kenmerkt zich met name door een tijdloos moderne vormgeving. Het nieuwe MAN-front, de markant gestileerde achterzijde en het lijnenspel aan de zijkant geven de MAN Lion’s Coach een karakteristiek uiterlijk. De designers hebben de chauffeurswerkplek, het passagierscompartiment, de bagageruimte en de aandrijflijn duidelijk van elkaar gescheiden. Opvallend zijn bovendien de nieuwe koplampen, die volledig zijn voorzien van leds. De dag-rijlichtband – die ook dienst doet als richtingaanwijzer - springt met name in het oog.

Ook het interieur van de MAN Lion’s Coach wist tijdens de verkiezing indruk te maken: een doorlopende led-lichtband rond het plafond in de kleur ‘warm white’ zorgt voor een aangename verlichting. Het nieuwe Colour & Trim-concept kenmerkt zich door lichte en frisse kleuren en zorgt voor een hoogwaardige en vriendelijke ambiance. Doordat de bagagevakken zijn verlengd richting de voorruit en het interieur onder de grote glazen koepel aan de voorzijde werd vergroot, ervaren de passagiers en de chauffeur een groot gevoel van ruimte.

De nieuwe MAN Lion’s Coach, die in 2017 tijdens Busworld in Kortrijk aan de wereld werd voorgesteld, scoort echter beslist niet alleen maar punten met zijn unieke design. De touringcar biedt dankzij tal van assistentiesystemen maximale veiligheid en een optimaal comfort voor de chauffeur en passagiers. Bovendien is het verbruik onder andere door een ten opzichte van het vorige model met 20 procent verbeterde aerodynamica bijzonder laag. “Dat maakt duidelijk dat het doordachte design, dat wij ‘Smart Edge’ noemen, ook een gunstige bijdrage levert aan de efficiency”, aldus Schönherr.

iF Design Awards

De iF Design Award wordt al sinds 1953 uitgereikt. De prijswinnaars worden aan de hand van vaste criteria gekozen. Daartoe behoren onder meer het uiterlijk en de vorm van het product alsmede het innovatiegehalte, de ergonomie, de functionaliteit en milieuaspecten. “De prijs is een kwaliteitsstempel met wereldwijde erkenning dat elk jaar aan slechts enkele producten wordt toegekend. Dat we nu voor het derde jaar op rij deze award in ontvangst mogen nemen, maakt duidelijk hoe innovatief en hoogwaardig onze bussen zijn”, aldus Schönherr.