Leusden,
03
april
2019
|
14:12
Europe/Amsterdam

MAN wint Red Dot Design Award met nieuwe Lion’s City stadsbus

  • MAN Lion’s City verslaat wereldwijde concurrentie
  • Jury benadrukt uitstekende ontwerp van de stadsbus
  • Nieuwe designtaal van MAN duidelijk zichtbaar in Lion’s City

De looks van de nieuwe MAN Lion’s City maakten duidelijk indruk op de internationale jury van de Red Dot Design Award. De innovatieve stadsbus won de prestigieuze onderscheiding voor Product Design in de categorie ‘Voertuigen’. De Red Dot Design Award is de ultieme bevestiging dat de nieuwe designtaal van MAN aanslaat.

Het succesverhaal van de MAN Lion’s City, de compleet nieuwe stadsbus, krijgt een vervolg. Eerder deze maand sleepte MAN al de iF Design Award in de wacht voor de nieuwe bus. “We zijn verheugd dat de Lion’s City de prestigieuze Red Dot Design Award 2019 voor Product Design heeft gewonnen,” aldus Stephan Schönherr, Vice President Design Bus bij MAN Truck & Bus. “Het oordeel van de jury bewijst dat het design van de stadsbus aanslaat.”

Schoonheid met functie

De MAN Lion’s City beleefde vorig jaar maart zijn wereldpremière op BusDays, een tentoonstelling die door MAN zelf wordt georganiseerd. Een paar maanden later konden bezoekers van de IAA Commercial Vehicles show in Frankfurt kennismaken met de MAN Lion’s City, die daar een nieuwe designtaal presenteerde. Behalve de aantrekkelijke koplampen met strakke LED-dagrijverlichting en het karakteristieke zwarte MAN-paneel aan de voorzijde valt het glasoppervlak op dat slank en dynamisch doorloopt. “Het ziet er niet alleen fraai uit, maar speelt ook een belangrijke rol bij het verbeteren van de levenscycluskosten,” vertelt Schönherr. Aan de achterzijde onderscheidt de MAN Lion’s City zich met innovatief ontworpen LED-achterlichten.

Succesvolle traditie

De Red Dot Design Award is op internationaal niveau een felbegeerde designprijs. De jury reikt de prijs uit aan producten met een uitzonderlijk design en geboden kwaliteit. Deze zomer wordt de prijs uitgereikt in Essen. De Red Dot Design Award zet een succesvolle traditie voort: “De gewonnen Red Dot Design Award, iF Design Award, German Design Award én Automotive Brand Contest tonen aan dat wij, NEOPLAN en MAN, een voortrekkersrol vervullen op het gebied van busdesign,” aldus Stephan Schönherr.