Leusden,
10
oktober
2018
|
09:25
Europe/Amsterdam

MAN voor een echte MAN man

  • MAN TGX 26.500 voor JDV

Sinds kort rijdt er een MAN TGX XXL 6x2 motorwagen in de kleuren van JDV uit het Friese Sint Anna Parochie. De MAN is de tweede truck van Christa de Vries die haar eigen transportbedrijf, CDV, runt, naast dat van haar vader, JDV B.V.

De letters JDV op de MAN staan voor Jelle de Vries. In totaal omvat de vloot van dit transportbedrijf rond de dertig eenheden. Daarnaast rijden er een aantal charters voor JDV. Dochter Christa de Vries haalde zelf haar vakdiploma en sinds vorig jaar rijdt er één combinatie voor haar eigen transportonderneming, CDV. Christa: ‘Het transport is mij met de paplepel ingegeven en het sprak dan ook voor zich dat ik het transport in zou gaan. Ik wilde echter wel op eigen benen staan. Vandaar dat ik zelf de vakpapieren gehaald heb. Vorig jaar begon ik met één auto en nu was het tijd om een tweede in te zetten’’.

Losgestort

Christa over de nieuwe MAN: ‘Een aanbieding van Wierda Bedrijfswagens zette mij op het spoor van MAN, en toen ik dat ter sprake bracht was mijn chauffeur Derk-Jan meteen enthousiast. Vandaar dat we verder zijn gaan praten, en dat resulteerde in de MAN die nu voor de deur staat’'.’ De trucks van Christa de Vries vervoeren losgestorte materialen door binnen- en buitenland. De nadruk ligt daarbij op metalen voor de recycling, maar ook andere lading wordt vervoerd met de afzetcontainers. De MAN werd voorzien van een 30 tons NCH kabelsysteem voor het vervoer van de afzetbakken. Verder is de MAN gekeurd als LZV voertuig waardoor hij optimaal inzetbaar is.

R&O contract

De MAN werd geleverd door Wierda Bedrijfswagens in Heerenveen en daar wordt de truck ook onderhouden. Christa nam een reparatie- en onderhoudscontract waardoor ze van te voren exact kan berekenen wat de kosten zijn per kilometer. ‘Dat voorkomt verrassingen en dat calculeert gewoon prettig. Die zekerheid is voor een ondernemer erg belangrijk. Bovendien ligt de MAN dealervestiging van Wierda Bedrijfswagens in Heerenveen voor ons erg gunstig op de route.’

Ruimte en comfort

De MAN TGX is uitgerust met de comfortabele en ruime XXL cabine en dat is meteen één van de redenen waarom Derk-Jan voor MAN koos. ‘Ik vind het een fijne ruime cabine en vooral het laatste model met die geïntegreerde koelkast vind ik erg mooi. De cabine is ruim, erg praktisch ingericht en heeft toch maar drie instaptreden. Daarnaast vind ik MAN gewoon erg comfortabel en stabiel rijden. Ik heb bij een vorige werkgever ook met dit merk gereden en ik was er altijd bijzonder van onder de indruk. Toen Christa mij deze keuze voorlegde, twijfelde ik dan ook geen moment. Je kunt dan ook wel stellen dat ik een echte MAN man ben.’