Leusden,
05
april
2018
|
08:55
Europe/Amsterdam

MAN trucks voor Van der Wal Heerenveen

MAN trucks voor Van der Wal Heerenveen

  • MAN TGX trekker én bakwagen

Het wagenpark van Van der Wal transport BV uit Heerenveen is onlangs uitgebreid met twee nieuwe MAN trucks. Daarmee is het merk MAN na jaren van afwezigheid weer terug in de 50 trucks tellende vloot.​

MAN trucks maakte jaren geleden nog deel uit van het wagenpark maar sinds geruime tijd was het merk niet meer vertegenwoordigd. ‘Sinds de komst van MAN-dealer Wierda Bedrijfswagens hier in Heerenveen maken we gebruik van hun diensten voor ons wagenpark. We doen daar onderhoud aan getrokken materieel en APK keuringen. Onze ervaringen met de werkplaats zijn bijzonder goed en daarmee is de basis gelegd voor de nieuwe contacten met het merk MAN. Een demo-trekker gaf de doorslag voor ons om over te gaan tot het investeren in deze twee nieuwe trucks.’’

Vergelijking

Van der Wal Transport BV houdt zich met name bezig met het vervoer van losgestorte recycling materialen zoals papier, metalen, hout en allerlei andere afvalstromen. Voor dat werk zet het bedrijf trekkers met moving-floor en kippertrailers in, maar ook combinaties voor het vervoer van afzetbakken. ‘Om een goed beeld te krijgen van MAN hebben we besloten om zowel een 6x2 bakwagen voor containervervoer als een 4x2 trekker in te zetten. Op die manier kunnen we de MAN trucks goed vergelijken met de andere merken in het wagenpark. Een vergelijking die tot nu toe bijzonder goed uitvalt voor de beide MAN trucks overigens’’.

Uitstraling

De chauffeurs van Van der Wal zijn bijzonder enthousiast over de keuze voor het merk MAN, en beiden zijn ze erg content met hun nieuwe gereedschap. Van der Wal: ‘Eén van de twee chauffeurs reed vroeger ook MAN en het was zijn wens om weer met dat merk te gaan rijden. Hij was dan ook blij verrast, maar ook de andere chauffeur is erg tevreden over het comfort, de ruimte en de trekkracht van de 460 pk sterke MAN trucks. Daarbij vind ik zelf de uitstraling ook erg goed passen bij onze huisstijl’’.

D26 motor

Beide trucks zijn uitgerust met de ruime XXL cabine van MAN die van alle gemakken is voorzien. Als krachtbron is de D26 met 460 pk en een maximaal koppel van 2300 Nm gemonteerd. De 18.460 4x2 trekker is uitgerust met de MAN TipMatic automatische versnellingsbak met 12 plus 2 versnellingen. De 26.460 6x2 bakwagen is voorzien van de automatische MAN TX 12 bak. De drie asser is uitgerust met een meesturende en liftbare sleepas. Daarmee biedt deze bakwagen een optimale oplossing voor wendbaarheid, laadvermogen en stabiliteit.

De beide MAN trucks werden geleverd door MAN trucks dealer Wierda Bedrijfswagens in Heerenveen.