Leusden,
11
december
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

MAN-trucks voor Stravers

  • De dealer gaf de doorslag

STK Stravers Torenkranen uit Veghel verhuurt ruim 125 torenkranen die voor de bouw worden ingezet. Het bedrijf houdt alle logistiek in eigen hand en dat vergt een intensieve planning voor de montage en de demontage. Eigenaar Berry Stravers vertrouwt voor het transport op MAN-trucks. Afgelopen jaar werden er vier nieuwe MAN-trekkers aangeschaft. Twee 460 pk sterke TGS 4x2 trekkers en twee unieke zwaar transport TGX 6x4 trekkers met de 640 pk sterke D38 krachtbron.

,,Wij zetten onze eigen vrachtwagens in voor het transport van de kranen en voor de montage- en demontage maken we gebruik van eigen telekranen. Daardoor hebben we de regie volledig in eigen hand. De trucks die wij inzetten variëren van eenvoudige 4x2 trekkers voor het lichte werk tot speciale 6x4 zwaar transport trekkers waarmee we ladingen tot ruim 80 ton vervoeren. Daarbij gaat het dan met name om de ballast van onze kranen’’. Aan het woord is Berry Stravers. Hij is erg gecharmeerd van de MAN trucks die het bedrijf inzet. ,,MAN biedt ons wat we nodig hebben. Zo wilde ik trekkers met een stalen bumper met grote bodemvrijheid. We zitten altijd in beperkte ruimtes op de bouw en dan zijn schades aan kwetsbare kunststof bumpers snel een feit. Met deze stalen bumpers hebben we veel minder schades en reparaties’’.

Zwaar transport

De twee nieuwe MAN-krachtpatsers zijn van het type TGX 33.640 6x4 BLS XLX. Dat zijn zwaar transport trekkers met een 150 ton toelating. Hiermee heeft Stravers een primeur in huis want deze trucks zijn af fabriek door MAN Individual aangepast met extra dikke chassis. De trucks zijn voorzien van 1.100 liter brandstoftanks. Een grote kist achter de cabine herbergt de accu’s en allerlei ladingzekering materialen. Stravers: ”,Dit zijn voor ons hele praktische trekkers met een ruime cabine en voldoende technische reserve. Een mooie optie is de last overheveling van de laatste aangedreven achteras naar de eerste aangedreven achteras, wat ook in beladen toestand mogelijk is. Daardoor ontstaat er meer tractie en dat is belangrijk met hoge gewichten op gladde bouwplaatsen’’. Verder is Stravers erg gecharmeerd van de remwerking van de Turbo EVB motorrem in combinatie met de intarder van de MAN-trekkers. Dat is niet alleen een veilige optie, het zorgt ook voor minder slijtage aan de bedrijfsremmen.

Betrouwbaarheid van levensbelang

De MAN-trucks voldoen uitstekend in het veeleisende werk van Stravers Torenkranen en ook de chauffeurs zijn erg content met de ruime cabines. De voertuigen zijn voorzien van ACC en het RIO Fleet management systeem. Verder is er veel aandacht besteed aan de veiligheid rondom de voertuigen door extra verlichting aan te brengen. Voor eigenaar Berry Stravers was het contact met de MAN-dealer, Den Engelsen Bedrijfswagens in Eindhoven doorslaggevend voor zijn keuze voor MAN. Stravers: “Met die werkplaats heb ik erg goed contact en daar begrijpen ze onze business. Onlangs is het management gewijzigd en daarmee de naam van het bedrijf, maar het team is gelijk gebleven. Dat is voor mij het belangrijkste want het gaat om de mensen. Betrouwbaarheid en service zijn voor ons van levensbelang en daarvoor heb je een dealerorganisatie nodig die dat begrijpt. Bij Den Engelsen Bedrijfswagens is dat een feit en dat gaf voor mij de doorslag om weer voor MAN te kiezen’’.