Leusden,
09
april
2018
|
08:55
Europe/Amsterdam

MAN TopUsed label: gebruikte trucks en bussen met beproefde en geteste kwaliteit

MAN TopUsed: trucks en bussen met beproefde kwaliteit

  • Nieuw TopUsed keurmerk helpt klant bij keuze voor gebruikte trucks en bussen
  • Keurmerk onderverdeeld in drie categorieën, afhankelijk van leeftijd, kilometerstand en staat
  • Legio garantiemogelijkheden voor de aandrijflijn

MAN TopUsed breidt zijn keurmerk uit naar gebruikte bussen. Het keurmerk van MAN staat nu ook borg voor volledig gecertificeerde, gebruikte bussen die klanten het allerhoogste niveau van veiligheid, betrouwbaarheid en transparantie geven.

Vaak is het lastig om goed te kunnen beoordelen in welke staat een gebruikte bus zich bevindt. Met het TopUsed keurmerk weet de klant zeker dat hij een gebruikte bus kiest die aan de allerhoogste eisen van MAN voldoet. “Dit keurmerk wordt alleen verstrekt aan voertuigen die door onze busexperts zijn getest en die aan tal van criteria hebben voldaan,” legt Willem Kuijs, hoofd Used Bus & Coach bij MAN Trucks & Bus, uit. De technische controles zijn gebaseerd op de strengste normen van MAN. Dit betekent dat kopers de hoogste mate van betrouwbaarheid en hoogwaardige gebruikte voertuigen met blijvende waarde kunnen verwachten.

Drie sterren

Het TopUsed keurmerk kent voertuigen met één, twee en drie sterren, afhankelijk van leeftijd, kilometerstand en staat. “De indeling maakt het voor potentiële klanten makkelijker om de verschillende bussen met elkaar te kunnen vergelijken. Ze krijgen ook een snel overzicht van de voertuigen die overeenkomen met hun doelen en budget,” aldus Kuijs. MAN geeft drie sterren aan gebruikte bussen van NEOPLAN die maximaal vier jaar oud zijn, minder dan 400.000 kilometer hebben gereden en die zijn voorzien van banden met ten minste zes millimeter profiel. Daarbij krijgen de bussen in deze categorie twaalf maanden lang de uitgebreide MAN TopUsed garantie op de aandrijflijn. Uiteraard is in deze categorie een uitgebreide inspectiebeurt inbegrepen en worden de bussen intensief gereconditioneerd.

MAN- en NEOPLAN-voertuigen die niet ouder zijn dan zes jaar, maximaal 600.000 kilometer hebben gereden en die banden hebben met een profiel van ten minste vier millimeter krijgen twee sterren. Kopers kunnen in deze categorie optioneel een twaalf maanden lange MAN TopUsed verlengde garantie verkrijgen op de aandrijflijn. Ook de gebruikte bussen met twee sterren worden van binnen en -buiten intensief gereinigd.

Voertuigen - ongeacht merk - die verkeersveilig zijn en die een basisreiniging hebben ondergaan, krijgen één ster. Uiteraard moeten ze wel voldoen aan de strenge MAN TopUsed-normen.

Breed scala Man TopUsed

Man TopUsed biedt een breed scala aan gebruikte bedrijfswagens aan, van trekkers en bestelwagens tot vrachtwagens en bussen. Naast de betrouwbare MAN-bedrijfswagens omvat de selectie ook gebruikte voertuigen van andere merken. “Het label is voor onze klant het signaal dat het voertuig aan onze strengste eisen op het gebied van veiligheid en kwaliteit voldoet.”

Het MAN TopUsed keurmerk voor gebruikte bussen is in eerste instantie beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Italië en Polen. Vanaf mei 2018 introduceert MAN Truck & Bus het nieuwe keurmerk ook in Nederland

download
TW11_MAN_TopUsed