Leusden,
16
april
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

MAN TGX trekkers voor Jan v.d. Berg B.V. Delft

  • Zestal MAN trucks voor zeecontainertransport

Jan v.d. Berg Transport B.V. uit Delft heeft zes nieuwe MAN TGX 18.430 trekkers met XLX cabine in gebruik genomen. De trekkers worden ingezet voor het transport van zeecontainers van en naar de tweede Maasvlakte. De komst van de nieuwe MAN-trucks betekent een verjonging en daarmee een verduurzaming van de vloot van het bedrijf.

De nieuwe MAN-trekkers vervangen oudere exemplaren die vanaf begin dit jaar de Euro VI milieuzone op de Maasvlakte niet meer in mogen. ‘Voor oudere trucks konden we altijd nog vergunningen aanvragen, maar vanaf 1 januari kan dat niet meer. Dat waren ook MAN-trekkers en de chauffeurs die er op rijden zijn ook echte MAN-rijders. We hebben drie merken in onze vloot en ieder merk heeft zo zijn eigen liefhebbers. Wij proberen dat altijd te respecteren, want daarmee hou je tevreden chauffeurs.’ Aan het woord is Jan Pieter Van den Berg. Hij leidt het bedrijf samen met zijn broer Arjan en zwager Rens de Kok.

Meer dan 100 jaar

Het transportbedrijf ontstond in 1911, dus ruim honderd jaar geleden, in Den Hoorn, vlakbij Delft. Sinds 1987 is het bedrijf gevestigd op de huidige locatie aan de Marconiweg in Delft, op een ruim terrein met een eigen wasstraat, een groot eigen warehouse en een eigen werkplaats voor kleine reparaties. ‘Voor het reguliere onderhoud maken we gebruik van de diensten van Van Leeuwen Truckservice in Maasdijk, maar hier kunnen we zelf kleine dingen doen.’ De vloot omvat 45 trekkende eenheden waarvan 12 MAN-trucks. De trucks worden nationaal en internationaal ingezet met containerchassis, maar ook met schuifzeilopleggers en open trailers. Verder zijn er trucks met autolaadkranen in de multifunctioneel inzetbare vloot.

Uitstraling belangrijk

De nieuwe MAN-trucks zijn voorzien van de 12,4 liter grote D26 krachtbron met 430 pk in combinatie met de geautomatiseerde TipMatic versnellingsbak. ‘De ervaring leert dat we met onze MAN-trucks uitstekend uitkomen waar het gaat om het verbruik. Verder zijn de trucks bijzonder betrouwbaar.’ De nieuwe MAN-trekkers zijn uitgevoerd in de bekende huisstijl van Jan v.d. Berg. ‘Het spuitwerk in drie kleuren is kostbaar, maar belangrijk voor de uitstraling. Dat geldt ook voor de verdere uitrusting van de trucks. Zo zijn ze allemaal voorzien van een zonneklep, daklampen, zwaailampen, luchthoorns en een setje extra markeringslichten. Uitstraling is belangrijk voor ons, maar natuurlijk ook voor onze chauffeurs. Daarmee onderscheiden we ons en bovendien hebben we er zelf lol aan als alles er netjes bij staat.’ De zes nieuwe MAN-trucks werden geleverd door Van Leeuwen Truckservice uit Maasdijk.