Leusden,
12
mei
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

MAN TGX 26.510 voorloopastrekker voor Deelens Transport

  • Onder de indruk van de nieuwe MAN

Deelens Transport BV in Druten is de huisvervoerder voor Excluton BV. Het bedrijf vervoert met een vloot van 45 combinaties bestratingsproducten door heel Nederland. Onlangs versterkte een MAN TGX 26.510 6x2 voorloopastrekker de vloot. Chauffeur Wim Vos kreeg de eer om de eerste MAN van de nieuwe generatie in de Excluton huisstijl als vaste auto te krijgen en hij is bijzonder onder de indruk.

Excluton BV is gevestigd op twee eilanden in de uiterwaarden van de Waal bij Druten. Het bedrijf produceert met name luxe bestratingsproducten maar levert ook bestratingszand in zakken en bigbags. Dat betekent dat alles wat vervoerd moet worden door Deelens Transport zwaar is, reden genoeg om te kiezen voor de nieuwe MAN TGX 26.510 6x2. De trekker met voorloopas wordt ingezet in combinatie met een kraanoplegger met twee stuurassen waardoor een grote wendbaarheid gegarandeerd is. ,,Een voorwaarde in dit werk, want we komen veel op bouwplaatsen, maar ook bij handelaren waar het soms krap is op het terrein’’ aldus chauffeur Wim Vos.

Blij met ACC Stop and Go

Wim reed al jaren met MAN trucks en hij was blij verrast met de nieuwe generatie: ,,De truck is niet alleen mooier geworden, alles werkt ook veel handiger. Met name de bediening is veel beter bij deze generatie, en ik ben ook erg blij met het ACC systeem. Dat werkt echt fantastisch en ik gebruik het eigenlijk altijd. Ook ben ik erg tevreden over de 510 pk sterke D26 motor in combinatie met de TipMatic automaat. Mijn vorige was nog een handbak maar ik wil niet meer terug’’.

Zuiniger en sterker

De MAN trucks van Deelens Transport BV worden geleverd door MAN dealer ROSIERVANDENBOSCH Bedrijfswagens BV, een bedrijf waar de vervoerder al jarenlang een uitstekende relatie mee heeft. Van de 45 trucks is het merendeel van het merk MAN. Planner Frans de Reuver van Deelens Transport heeft hoge verwachtingen met betrekking tot het brandstofverbruik van de nieuwe generatie van MAN. ,,De vorige generatie MAN trucks is uitgerust met 420 pk motoren en onze verwachting is dat de 510 het beter gaat doen. MAN claimt voor de nieuwe generatie een belangrijk lager verbruik, en in combinatie met de extra pk’s denken we dat we daar ons voordeel mee gaan doen. De eerste resultaten zien er al bijzonder hoopgevend uit op dit moment’’.