Leusden,
25
oktober
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

MAN TGS voor Jannes Punter Grondwerk

  • 8x8 met Wide Spread tandemstel
  • Voorbereid voor winterdienst
  • 22 kuub Vossebelt-kipper

Jannes Punter Grondwerk uit Wolvega heeft een MAN TGS 46.510 8x8 WS kipper in bedrijf genomen. De stoere truck is voorzien van vele extra’s, waaronder een DIN-plaat voor een sneeuwschuiver, compleet met extra verlichting.

Eigenaar Jannes Punter richtte zijn bedrijf op in 2017. Hij is actief in grondwerken in de ruimste zin van het woord, van de aanleg van tuinen tot rioolwerken en bestratingen. Daarvoor heeft hij naast een mobiele kraan en een rupskraan de beschikking over een shovel en sinds kort over de nieuwe MAN TGS 8x8 kipper. 

Sinds 2017

Jannes Punter: “Mijn vader heeft ook een bedrijf in dezelfde sector en we hebben in 2017 besloten dat ik voor mijzelf ging werken, uiteraard in samenwerking met mijn vader. Hij rijdt zelf ook met een MAN 8x8 en de ervaringen met die kipper zijn zodanig dat ik ook voor dit merk koos. Niet alleen past het merk bij ons, dat geldt ook voor de dealer, Wierda Bedrijfswagens. De contacten zijn uitstekend en zij staan altijd voor ons klaar.”

WS tandemstel

De stoere 8x8 is voorzien van een Wide Spread tandemstel van WVT. “Dat scheelt niet alleen in laadvermogen, ik wilde ook beslist een gestuurde achteras. Dat werkt gewoon fijner en dat verstoort de ondergrond minder”, aldus Jannes Punter. Dankzij het WS tandemstel is de truck goed voor een totaalgewicht van 46 ton. Het laadvermogen bedraagt 27,2 ton netto. Dankzij de 445/75R22,5 inch banden voor en 325/95R24 banden achter kan Punter met de 8x8 ook in het terrein uitstekend uit de voeten.

OptiView

De truck is uitgerust met luxe, lederen bekleding, het digitale spiegelvervangingsysteem MAN OptiView en een DIN-aansluiting voor een sneeuwschuiver. Verder koos Punter voor extra verlichting rondom voor een optimaal zicht op het werk in de donkere maanden.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.