Leusden,
30
september
2019
|
14:15
Europe/Amsterdam

MAN TGE als BE-trekker voor Granacher

  • Bestelauto met truck-eigenschappen

Het familiebedrijf van Arno Granacher werkt al jaren voor een reeks vaste klanten en relaties. Daarvoor voert het bedrijf meest binnenlandse transporten uit. Nieuw is de MAN TGE als BE-trekker, waarvoor een bijpassende trailer werd gebouwd.

De nieuwe combinatie rijdt voornamelijk brood in de nachtelijke uren. “De TGE-combi haalt het verse brood op bij een industriële bakkerij. Daarna rijdt hij diverse routes in de omgeving. In de ochtend is de rit gedaan waarna in de loop van de dag de TGE-combinatie weer voor andere klussen wordt ingezet”, legt directeur Arno Granacher uit. 

Ontzorgen

In het wagenpark van zijn bedrijf is MAN is duidelijk vertegenwoordigd “We wilden met deze TGE-combi een bakwagen vervangen. Getuige de te vervoeren gewichten zou dat precies uit moeten kunnen en hoeven we daarvoor niet per se een gediplomeerd chauffeur in te zetten, maar een door onszelf opgeleide chauffeur die overweg kan met zo’n trailer.” Granacher vertelt ook waarom hij bij MAN terecht kwam. “De nieuwe TGE lijkt gemaakt voor dit soort transporttaken. Naar het samenstellen van de combinatie heb ik weinig omkijken gehad. Onze dealer, Thieu van Dorst Bedrijfswagens, wist precies wat er gebeuren moest. Hij heeft ons zoals dat zo mooi heet ‘ontzorgd’.” Granacher verwacht dat de nieuwe TGE-combi lagere kosten met zich mee zal brengen, ook in verbruik en onderhoud. “Een ander voordeel is de wendbaarheid, wat ook weer tal van voordelen in de praktijk met zich mee zal brengen”, verwacht Granacher.

Familiebedrijf

Arno Granacher vormt de derde generatie van het bedrijf dat door zijn opa medio vorige eeuw, net na de oorlog, werd opgericht. “Opa ging kranten rijden, later kwamen daar bouwmaterialen en brandhout bij.” Onder leiding van de vader van de huidige directeur maakte Granacher een flinke groei door. Dat was goed te zien aan het groeiend wagenpark, en er was een luxeprobleem dat erop neer kwam dat het bedrijf eigenlijk toe moest naar een flinke eigen vestiging.

Granacher legt zich steeds meer toe op efficiënt en schoon vervoer, waarbij Euro 6 een steeds grotere rol in het wagenpark speelt. Het familiebedrijf telt twaalf man personeel, waarvan een deel parttime werkt.