Leusden,
06
augustus
2018
|
10:23
Europe/Amsterdam

MAN TGE 3.180 Lion180Edition en TGX 20.500 XXL Lion500Edition op Transport Compleet

  • Modeljaar 2018 MAN TGL, TGM, TGS en TGX
  • Nieuwe kastenwand tegen de achterwand in de XXL cabine
  • ‘Easy Driver’ acties op TGX en TGS trekkers
  • TGE: Lion180Edition, B/E combi en ‘Top deals’

MAN is op de jaarlijkse Transport Compleet in Gorinchem (4 t/m 6 september 2018) wederom groots aanwezig met primeurs en aantrekkelijke acties. Het merk toont op de vakbeurs verschillende modellen van 3 tot 300 ton.

MAN neemt ook dit jaar weer een aantal primeurs mee naar Gorinchem, waaronder de nieuwe MAN TGX modeljaar 2018 met een volledig nieuwe achterwandinrichting. Het nieuwe topmodel TGX 20.500 Lion500Edition is een noviteit. Natuurlijk ontbreekt ook de MAN TGE bestelwagen niet op de meest complete vakbeurs van Nederland en is in Gorinchem voor het eerst ook een speciaal actiemodel van de TGE-range te zien: de MAN TGE 3.180 Lion180Edition. Diverse innovaties in de verschillende trucklijnen zorgen voor meer efficiency en een hoger comfort- en veiligheidsniveau.

Nieuwe motoren voor MAN TGL en TGM

MAN levert de medium trucks TGL en TGM nu met nieuwe vier- en zescilinder D08-motoren die zijn gekoppeld aan de innovatieve TipMatic-transmissie met een Idle Speed Driving-functie. Het vermogensspectrum is uitermate breed: van 118 kW/160 pk tot 235 kW/320 pk. Alle D08-motoren maken gebruik van effectieve Selective Catalytic Reduction-technology (SCR) om de emissies terug te dringen. Deze nieuwe motoren hebben een tot wel 5,5 procent lager verbruik en langere service-intervallen: tussen twee olieverversingen door kunnen de nieuwe motoren nu tot 80.000 kilometer rijden (voorheen 60.000 kilometer). Alle Euro 6-versies van de D08-motorenreeks zijn geschikt voor het gebruik van HVO (hydrogenated vegetable oil, brandstof van plantaardige oorsprong) en zijn daarmee CO2-neutraal inzetbaar.

Gebruiksvriendelijker en praktischer interieur

MAN denkt altijd aan de chauffeurs, die tijdens Transport Compleet in Gorinchem uiteraard van harte welkom zijn op stand. De chauffeurs zullen aangenaam verrast zijn door de aanpassingen aan het interieur van alle MAN TG-modellen. Het interieur is nu nóg gebruiksvriendelijker en praktischer dan voorheen. De slaapcabine-uitvoeringen van de MAN TGX- en TGS-modellen bieden nóg meer (opberg)ruimte. Nieuw voor de TGX-serie is het zogeheten acoustic package. Door de extra isolatie is het fluisterstil in de cabine.

Het nieuwe topmodel TGX 20.500 Lion500Edition

Een tweede primeur van MAN is de nieuwe TGX 20.500 XXL Lion500Edition. Dit model is de opvolger van de succesvolle TGX 20.500 LLS PerformanceLion die MAN vorig jaar op de markt bracht. De nieuwste speciale versie van de TGX die in Gorinchem op de stand staat, is een topmodel pur sang. Zo beschikt de imposante trekker over een unieke uitstraling met veel exclusieve details. Ook in technisch opzicht vormt de TGX 20.500 XXL Lion500Edition de benchmark binnen zijn klasse: hij is goed voor een vermogen van 368 kW/500 pk en het maximale koppel van 2.500 Nm is al bij 900 tpm beschikbaar. De trekker biedt de looks en het comfort van topklasse, is rondom luchtgeveerd en het GVW bedraagt 19,5 ton.

De MAN TGX 20.500 XXL Lion500Edition is voorzien van de D26 12,4 liter motor in de Euro 6c specificatie. De techniek is niet alleen indrukwekkend vanwege zijn vermogens- en koppelcijfers, maar door de combinatie van een relatief laag voertuiggewicht, de toepassing van EfficientLine-features als EfficientCruise en EfficientRoll en de geoptimaliseerde aandrijflijn ook vanwege het opvallend lage brandstof- en AdBlue-verbruik. Een andere belangrijke efficiency-factor is de nieuwste MAN TipMatic versnellingsbak met 14 overbrengingen en vooruitstrevende technologieën als SmartShifting, HSU en de EVBec motorrem, die zeer snel schakelen mogelijk maakt.

De MAN TGX 20.500 XXL Lion500Edition staat borg voor ongekend comfort en exclusieve afwerking. Hij beschikt standaard over de smaakvol ingerichte XXL-cabine met een stahoogte van 2,1 meter én een diepte van 2,0 meter. Het uitstekende veercomfort is terug te voeren op de luchtgeveerde vooras, die ook bijdraagt aan de goede wegligging.

MAN levert de TGX 20.500 XXL Lion500Edition standaard met een groot aantal veiligheidspakketten. Xenonverlichting, LED-dagrijverlichting, LED-contourverlichting en LED-achterverlichting verzorgen ultiem licht en zicht, net als de optionele lampen op het dak. Daarnaast zorgen de bermlamp, mistlampen, verstralers en de afslagverlichting voor gerichte extra verlichting.

Nieuwe achterwand

Nieuw in de MAN TGX 20.500 XXL Lion500Edition is een achterwand met nog meer bergruimte, een magnetron, een koffiezetapparaat, LED full colour omlijsting, 230 Volt stroomvoorziening, een TV scherm en een hangmat. In plaats van een bovenbed levert MAN een volledige kastenwand tegen de achterwand van de cabine. De basis omvat drie naar boven opklapbare deuren waarachter zich in totaal maar liefst 500 liter ruimte bevindt. In ieder vak bevinden zich vier bevestigingspunten waarmee het schuiven van spullen tot twintig kilo per vak is te verhinderen. Elk vak heeft zijn eigen LED lichtpunt; het rechter vak is afsluitbaar. Aan de buitenzijde is de kastenwand omlijnd door LED ambianceverlichting die door de chauffeur met een afstandsbediening naar zijn smaak is in te stellen.

MAN brengt optioneel ook extra entertainment aan boord met, de onder de kastenwand inklapbare LED 15,6 inch TV, een DVB-T2 antenne die de chauffeur tijdens zijn rustpauzes kan gebruiken. Bij het systeem behoort een DVD/CD speler, multimedia aansluiting via USB en een CI+ aansluiting voor Pay-TV. De bediening geschiedt met een infrarood afstandsbediening en het geluid komt uit de twee stereo speakers.

Om ontspannen televisie te kunnen kijken tijdens de rust, levert MAN een speciale afneembaar TV-hangbed dat individueel door chauffeurs aanpasbaar is.

De nieuwe ACC Stop & Go van MAN is super comfortabel en veilig. MAN levert het systeem standaard op de TGX 500LionEdition en biedt het optioneel aan op de modellen met de TipMatic 12+2 transmissie.

‘Easy Driver’ acties

MAN komt naar Gorinchem met interessante ‘Easy Driver’ acties. Deze omvatten interessante kortingen op het af fabriek leverbare veiligheidspakket, het media sound pakket en het licht pakket. Zaken die het leven van de chauffeur veraangenamen zoals adaptieve cruise control, brandblusser, automatische zekeringen, hydraulische retarder, het complete mediapakket met soundsysteem, 7 inch full-colour display, bluetooth, usb-aux aansluiting en ambianceverlichting zijn extra interessant geprijsd.

 

TGE altijd een Topdeal

Natuurlijk ontbreekt de MAN TGE bestelwagen niet op de meest complete vakbeurs van Nederland. Met motorvermogens van 100 tot 180 pk, handgeschakeld of met volautomaat, voorwiel-, achterwiel- of all-wheel-drive, verschillende uitvoeringen in gesloten besteluitvoering of als chassis cabine, heeft MAN voor iedere wens een passend aanbod.

Vooral de uitbreiding met de 5,5 tonner en de beschikbaarheid van de automaat op de uitvoeringen met dubbellucht achteras maakt de TGE nog interessanter. Een mooi voorbeeld van de TGE 5 tonner met een vries-laadbak staat op de stand van carrosseriebedrijf ‘De Graaff’.

TGE Lion180Edition

Op de beurs in Gorinchem is voor het eerst ook de exclusieve MAN TGE 3.180 Lion180Edition te zien. Deze versie is afgeleid van de meest verkochte uitvoering binnen het programma van MAN met een verhoogd dak en een GVW van 3.500 kilo. De Lion180Edition is voor de gelegenheid nog luxueuzer uitgevoerd. Voor de aandrijving zorgt de 2.0-liter bi-turbomotor met 177 pk die is gekoppeld aan een achttraps automaat. Deze moderne Euro 6 uitvoering is volledig vrijgegeven voor het gebruik van HVO-brandstof conform de EN15940 norm. Daarmee wordt 100% CO2-reductie van tank-to-wheel gerealiseerd, wat goed nieuws is voor het milieu.

Naast de TGE 3.180 Lion180Edition heeft MAN meer interessante aanbiedingen, de TGE Topdeals. Zo kunnen klanten kiezen uit 50 procent korting op de prijs van de volautomaat of op het Easy Driver-pakket, bestaand uit het licht- en zichtpakket, advanced Media-pakket en elektrisch verstelbare, verwarmde en inklapbare spiegels.

Nieuwe TGE voor chauffeurs met B/E

Nieuw in het programma van MAN is de TGE BE combi. Deze versie biedt ruim 2.500 kilo laadvermogen waarbij een rijbewijs B/E volstaat. Onlangs is de eerste MAN TGE met BE-Combi 3500PLUS Systeem gebouwd. Deze innovatieve transportoplossing, waarbij het voertuig is omgebouwd tot een trekker uitvoering in combinatie met een kort-gekoppelde oplegger, heeft een totaalgewicht van 7.000 kilo met een netto laadvermogen van 2.650 kilo. Op de lange wielbasis van 4.490 mm is een laadbak gebouwd met een lengte van 5.500 mm en een breedte van 2.200 mm. Daardoor ontstaat een circa 28 m3 groot laadvolume. De laadbak is voorzien van een 1.000 kilo laadklep, wat gemakkelijk laden en lossen garandeert. Met een totale lengte van zo’n acht meter is de MAN TGE BE een uiterst flexibel voertuig dat optimaal is in te zetten voor fijnmazige distributie door chauffeurs met een rijbewijs B/E. Deze versie heeft geen code 95 verplichtingen en speelt zo in op het groeiend tekort aan chauffeurs met een C rijbewijs.

Transport Compleet 2018 vindt plaats van dinsdag 4 tot en met donderdag 6 september in de Evenementenhal in Gorinchem. De vakbeurs is geopend van 14.00 tot 22.00 uur.

De nieuwe MAN-stand in de Evenementenhal in Gorinchem wordt ook dit jaar bemand door productspecialisten van de importeur en van MAN-dealers ROSIERVANDENBOSCH Bedrijfswagens, Van Leeuwen Truckservice en Thieu van Dorst Bedrijfswagens.