Leusden,
30
september
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

MAN SimplePay: wanneer de truck betaalt

  • MAN SimplePay automatiseert betalingen
  • Tanken en betalen vanuit de truck, samen met partner BP
  • Compleet ecosysteem voor betalingen in ontwikkeling

Als smart innovator is MAN Truck & Bus het eerste merk dat een digitaal platform voor alle betalingen rond commerciële voertuigen ontwikkelt. MAN SimplePay maakt van de truck een digitale portefeuille, voor alle transacties die betrekking hebben op het dagelijks gebruik. De voordelen: volledige transparantie en vereenvoudiging van alle betalingen. Trouw aan het credo ‘Simplifying Customer Business’ maakt MAN Truck & Bus het de klant met MAN SimplePay nog eenvoudiger om zaken te doen.

MAN SimplePay is de eerste stap naar een compleet nieuw ecosysteem voor betalingen en andere services. Samen met partner BP lanceert MAN in eerste instantie een geautomatiseerde, contactloze en veilige betalingsmethode voor het tanken – zonder de noodzaak contant geld, een bankpas of een creditcard op zak te hebben. De chauffeur blijft bij de truck en is geen tijd meer kwijt om bij het tankstation naar de kassa te gaan. 

Fleetmanagers kunnen met MAN SimplePay op elk gewenst moment een actueel overzicht van alle kosten en processen in een dashboard inzien, voor elk individueel voertuig uit het wagenpark. Ook op deze manier wordt veel tijd bespaard, zodat de fleetmanager zich kan richten op andere zaken, zoals de effectieve inzet van het wagenpark.

Betalingen via MAN SimplePay worden direct vanaf de vrachtwagen afgehandeld via de RIO Box in het voertuig. De digitale verwerking van de betaling wordt uitgevoerd door betalingsplatform Stripe. De infrastructuur van de cloud is ontwikkeld in samenwerking met Amazon Web Services (AWS). MAN SimplePay kan worden besteld via de MAN Marketplace, waarna de service ‘over-the-air’ wordt geïnstalleerd in de geselecteerde voertuigen.

Samen met BP heeft MAN Truck & Bus zich ten doel gesteld om MAN SimplePay zo spoedig mogelijk aan te bieden. In de toekomst worden het netwerk en de services voor eenvoudige en veilige betalingen via de RIO Box verder uitgebreid, bijvoorbeeld voor diensten onderweg, zoals de betaling van een reparatie bij een dealer.

Na de IAA Transportation 2022 komt MAN SimplePay als pilot beschikbaar in Groot-Brittannië. Vervolgens wordt het systeem uitgerold in Duitsland, gevolgd door andere landen. Implementatie van een gemengd wagenpark (in samenwerking met de TRATON Group) en integratie van MAN SimplePay in MAN bussen en bestelwagens worden eveneens voorbereid.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.