Leusden,
02
juli
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

MAN on Tour met nieuwe TGX truckgeneratie

download

MAN Truck & Bus gaat deze week ‘on tour’ met de compleet nieuwe truckgeneratie die het merk in februari heeft geïntroduceerd. Vijf TGX trekker-/opleggercombinaties trekken een week lang door het land en doen alle MAN-dealervestigingen aan. Daar krijgen geïntesseerde kopers een exclusieve sneak preview, uiteraard geheel volgens de richtlijnen van de RIVM.

MAN Truck & Bus heeft in februari voor het eerst in twintig jaar een nieuwe truckgeneratie gepresenteerd. De nieuwe smart truck-generatie is dé benchmark binnen de zwaarbevochten sector. De kenmerkende sterke eigenschappen die elke MAN-truck al bezat, zijn bij de nieuwe serie aangevuld met nieuwe technologieën. MAN zet met deze generatie een nieuwe maatstaf op het gebied van chauffeurswerkplek, digitalisering, connected assistentiesystemen en verbruik. Nieuwe concepten op het gebied van aandrijving, aerodynamica en de MAN EfficientCruise efficiency assistent maken deze truckgeneratie nog zuiniger. Volgens een onafhankelijk onderzoek van TÜV Süd verbruikt de nieuwe generatie zelfs 8,2 procent minder brandstof vergeleken met de vorige. Binnen Nederland, en in combinatie met de MAN Digital Services, kan de besparing zelfs de 10% overtreffen.

In konvooi

De vijf goudkleurige trekker-/opleggercombinaties rijden deze week in konvooi door ons land. Aan het einde van de middag splitst het konvooi zich op en rijden de individuele trucks naar een MAN-dealervestiging. Daar kan een selecte groep klanten de truck bekijken. Als alle dealers vanaf medio juli in het bezit zijn van hun eigen TGX demo-trekker, zijn alle overige geïnteresseerden van harte welkom om de nieuwe truckgeneratie te komen bewonderen.

Spot de TGX

Een extra reden om deze week alert te zijn op de nieuwe MAN TGX is een actie die MAN is gestart op social media: ‘Spot de nieuwe MAN TGX en win een miniatuur’. MAN plaatst elke dag een post op sites als Facebook en Instagram. Wie één van de trucks op de verzamelplaatsen spot, daar een foto van maakt en die onder de post uploadt, maakt kans op één van de drie 1:50 miniaturen van de nieuwe TGX die MAN dagelijks verloot.