Leusden,
08
mei
2018
|
10:22
Europe/Amsterdam

MAN met vele innovatieve en praktische oplossingen naar IFAT München 2018

  • MAN-stand vol innovatieve oplossingen voor gemeentelijke overheden en de reinigingsbranche

Flexibiliteit, oog voor het milieu, functionaliteit, verbruik en betrouwbaarheid; gemeenten en bedrijven in de afvalverwerkings-, wegonderhoud- en winterdienst sectoren stellen hoge eisen aan hun voertuigen. Deze criteria staan tijdens de IFAT 2018 in München centraal op de MAN-stand in hal C6 (standnummer 317). Op de meest toonaangevende vakbeurs voor water-, riool- en ruwe materialenbeheer ter wereld toont MAN van 14 t/m 18 mei vele innovatieve en praktische oplossingen.

Voor gemeenten en aannemers zijn de bedrijfs- en onderhoudsefficiëntie van hun voertuig belangrijke factoren bij het kiezen van een aangepaste voertuig-opbouw-combinatie. Van bestelwagens tot vijfassige chassis; MAN heeft met een uitgebreide range bedrijfswagens van 3 tot 50 ton dé oplossing voor deze doelgroep, zo bewijst het merk op de IFAT in München.

Voor het eerst op de IFAT: de MAN TGE

Tijdens de IFAT 2018 legt MAN het zwaartepunt op een aantal noviteiten. Zo toont MAN voor de eerste keer op een vakbeurs een gemeentevoertuig uit de TGE-serie dat is aangepast voor specifiek winterwerk. Deze TGE is sneeuwschuiver en strooivoertuig in één. Gemeenten en aannemers die betrokken zijn bij afvalinzameling en wegenonderhoud vinden het ultieme voertuig in de MAN TGE. Met bestelwagens, combibussen met ramen en diverse chassis biedt MAN een breed scala aan cabinetypen, twee wielbasissen, drie overhangen en drie dakhoogten. Voor het chassis zijn er opties voor één cabine en crew-cabines beschikbaar. MAN levert versies tot een maximaal GVW van 5,5 ton en een maximaal laadvolume van 18,4 kubieke meter. De TGE range is leverbaar met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving. De efficiënte 2.0 liter viercilinder dieselmotor is verkrijgbaar met vermogens van 102 pk tot 177 pk.

Multifunctioneel inzetbaar: de MAN TGM

De TGM 15.290 4x4 BL die MAN meeneemt naar de vakbeurs in München is het toppunt van efficiëncy en flexibiliteit. Het gehele jaar door is de TGM met zijn ruime cabine voor drie personen inzetbaar als betrouwbaar werkpaard binnen en buiten de gemeentegrenzen. Om ervoor te zorgen dat de MAN TGM veel verschillende taken kan uitvoeren, is hij uitgerust met een kraan en een verwisselbare laadbak. Daardoor is hij bij uitstek inzetbaar bij de aanleg van wegen, tuinaanleg of parkonderhoud en het vervoeren van straatstenen, aarde of plantaardig materiaal. Voor het besproeien van tuinen in de zomer is een afneembare watertank leverbaar. Maar ook voor winterinzet is de TGM zeer geschikt. Het voertuig is makkelijk om te bouwen tot sneeuwschuiver of strooivoertuig. MAN voorziet de TGM af fabriek al van winteritems waar de sector om vraagt zoals hydraulica, een sneeuwploegmontageplaat, verhoogde koplampen en speciale contourverlichting en zwaailampen.De MAN TGM 26.320 6x2-4 gestuurde naloopas vuilniswagens scoort hoge ogen met zijn bijzonder lage eigen gewicht, een ton minder dan de TGS variant, en daarmee in landen waar de Europese gewichten norm zijn een groot voordeel.

Nieuw voor de TGM vuilniswagens is de optionele automatische versnellingsbak van Allison met een hydrodynamische koppelomvormer die aan de Euro 6-versie van de MAN TGM is te koppelen. Voor de bestuurder verhoogt deze versnellingsbak het comfort significant; vooral bij het inzamelen van vuilnis waar veel stops gemaakt worden..

Safety first bij vuilniswagens: de MAN TGS

De TGS vuilniswagens van MAN zijn buitengewoon populair. MAN toont op de IFAT de TGS 26.360 6x2-4 BL achterlader die voorzien is van een groot aantal veiligheidsfeatures.Manoeuvreren, achteruitrijden en korte ritten van laadpunt naar lospunt in dicht bebouwde woonwijken met veel geparkeerde voertuigen ​​vereisen een hoge mate van stuurmanskunst van de bestuurder. In het tentoonstellingsvoertuig toont MAN verschillende systemen die de bestuurder helpen om de omgeving zo goed mogelijk in beeld te krijgen; in dit geval soms zelfs letterlijk. Het ViSy-bewakingssysteem dat de omgeving van de TGS monitort maakt gebruik van innovatieve 3D-sensoren om de posities en bewegingen van objecten achter en naast het voertuig te identificeren. Afhankelijk van de analyse van het systeem klinkt er een akoestisch waarschuwingssignaal, wordt een visuele indicator weergegeven op het scherm dat is ingebouwd in het dashboard of wordt uit voorzorg een noodstop gestart.Een birdview-systeem biedt de chauffeur een 360-graden panoramisch beeld. MAN levert op verzoek van de klant ook een systeem dat de rechterzijde van de truck bewaakt die vanuit de cabine slecht is te zien.

MAN levert de TGS met zescilinder Euro 6 motoren uit de D20 en D26 serie. De D26 12,4 liter motoren zijn verkrijgbaar met 420 pk, 460 pk en 500 pk. Als voorbeeld van de mogelijkheden die MAN biedt op het gebied van vacuumzuigers neemt de truckfabrikant de TGS 35.500 8x4-4 BL mee naar München, een vierassige truck met 1+3 assige configuratie En voorzien van een speciale hoog vermogen “sandwich” pto die tussen de motor en de TipMatic transmissie gemonteerd is.De as configuratie van de truck biedt de voordelen van een ideale gewichtsverdeling en een korte draaicirkel waarmee de TGS zich optimaal laat manoeuvreren.

De MAN bevindt zich op stand 317. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.