Leusden,
27
juli
2023
|
13:44
Europe/Amsterdam

MAN met indrukwekkende showtrucks op het Profile Truckstar Festival

  • MAN heeft op het grootste truckfestival van Europa een stand van 775m2 met als thema 'MAN at the Beach'
  • MAN neemt op 29 en 30 juli vier showtrucks mee, waaronder de TGX Dutch Commander én de TGE Dutch Commander bestelwagen

‘The only way is Dutch’ is een veelgehoorde kreet in de Europese showtruckwereld als het aankomt op modificeren van vrachtwagens.  Dit was voor MAN Truck en Bus Nederland reden genoeg om een TGX en TGE samen met toegewijde partners compleet in ‘Dutch Style’ uit te voeren. Het resultaat is te zien op het aankomende Profile Truckstar Festival dat op 29 en 30 juli plaatsvindt in Assen. Maar daar blijft het niet bij, want MAN Truck & Bus pakt groots uit met een stand, met als thema ‘MAN at the beach’.  

Het Profile Truckstar Festival is het grootste truckfestival in Europa, waarbij ruim 2.200 trucks zijn te ervaren. MAN Truck & Bus is present op het beursplein met een stand van maar liefst 775m2. Op deze ‘MAN at the beach’-stand is iedereen welkom voor een gratis drankje. MAN toont  vier bijzondere showtrucks, waaronder de imponerende TGX Dutch Commander. Een clubje liefhebbers bij MAN heeft samen met EDB Design het ontwerp voor deze speciale edities gemaakt. Vervolgens heeft spuiterij van Winkoop zowel de carrosserie-opbouw als het spuitwerk uitgevoerd. In goed overleg met Go-in-Style zijn accessoires gekozen die perfect passen bij de kleuren van de truck en bestelwagen. 

Hollands glorie
De basis van de TGX ‘Dutch Commander’ is een luchtgeveerde MAN TGX 18.510 4x2, voorzien van de ruime GX cabine. Voor de transformatie naar de zo geliefde ‘Dutch Style’ is deze TGX uitgerust met een Deense bumper, skirts met tankbanden en een volledig dichte vlonder. Andere eye catchers zijn de custom made uitlaten, het slangenrek met verlichting en een lichtlat onder de spoiler. Ook de voorzijde van de truck is stevig onder handen genomen, met een op maat gemaakte bumperspoiler en een vernieuwde variant van de verlengde zonneklep, dit keer zonder zichtbare bevestigingsbouten. Die geven deze TGX een extra stoere aanblik. De oldschool lichtbak met Michelin-poppen, de Lazer Sentinel verstralers en de vier Nedking luchthoorns maken het geheel af. 

Om het de chauffeur zo aangenaam mogelijk te maken is deze TGX onder andere voorzien van twee bedden, een koelkast, een geïntegreerde standairco en het Advanced Soundsystem met trucknavigatie en subwoofer. Het unieke MAN OptiView camerasysteem zorgt voor een ongeëvenaard zicht rondom de truck. Voor het ondersteunen van de chauffeur zijn adaptive cruise control met Stop and Go, MAN Comfort Steering met Lane-assist en LED verlichting met grootlichtassistent aan de uitrusting toegevoegd.
 

MAN TGE Dutch Commander
Net als de MAN TGX is ook de MAN TGE leverbaar in ‘Dutch Commander’-stijl, met een primeur in de vorm van een op maat gemaakte bumperlip. Hij is net als de TGX onder handen genomen door de lakspecialisten van Van Winkoop. Als basis voor deze stoere en opvallende TGE dient de rijk uitgeruste MAN TGE 3.160 die is voorzien van een achttraps automaat, in combinatie met achterwielaandrijving. Deze combinatie zorgt naast enorme grip ook nog eens voor een maximum aanhangwagengewicht van maar liefst 3,5 ton. Verder is deze TGE voorzien van lederen bekleding, een geveerde bestuurdersstoel, het 8-inch mediasysteem met navigatie en DAB+, een vaste trekhaak, adaptive cruise control, stoelverwarming, trailer assist, climate control, LED-koplampen, een verhoogd dak, TPMS, alarm, verkeerstekenherkenning, een verwarmde voorruit en nog véél meer. 


De standbemanning van de MAN-stand staat op 29 en 30 juli klaar om alles te vertellen over de speciale showtrucks, en meer. Ook zeker niet te missen zijn de drie trucks van leden van de MAN Drivers Club, die als mooiste werden verkozen tijdens een speciale winactie.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.