Leusden,
04
november
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

MAN maakt succesvolle bestelwagenserie compleet met TGE Coach voor comfortabel personenvervoer

  • In 2018 geïntroduceerde TGE-gamma is met deze aanvulling compleet
  • TGE Coach: volop ruimte en comfort voor maximaal 16 passagiers
  • TGE Combi ook als volledig elektrische en emissievrije eTGE
  • Leverbaar met uitgebreid pakket moderne veiligheidssystemen

Na de TGE Intercity voor personenvervoer over middellange afstanden, de TGE City voor stedelijk vervoer en de flexibele TGE Combi, completeert MAN Truck & Bus het minibus programma met de nieuwe TGE Coach. 

Voor modeljaar 2021 lanceert MAN Truck & Bus een nieuwe uitvoering van de succesvolle TGE Combi: de Coach. Deze flexibel in te richten minibus is bij uitstek geschikt voor luxe shuttlediensten met maximaal 16 passagiers. Nu de TGE Coach aan het programma is toegevoegd, biedt MAN voor alle doeleinden een geschikte minibus. De eerder geïntroduceerde Combi-uitvoeringen van de TGE worden aangeboden als diesel en als volledig elektrische eTGE. 

Compact van buiten

De MAN TGE Coach is gebaseerd op de extra lange gesloten bestelwagen met extra verhoogd dak (7,4 meter lang, 2,62 meter hoog). Mede dankzij de uitstekende stroomlijn noteert de TGE Coach op de snelweg zeer gunstige verbruikscijfers. Standaard heeft hij een beproefde viercilinder dieselmotor met common-rail inspuiting en twee turbo’s. Deze hypermoderne 2,0-liter levert een maximum koppel van 410 Nm en een vermogen van 177 pk (130 kW). Er is keuze uit een handgeschakelde zesversnellingsbak en een achttraps automaat. Voor een optimale veiligheid werken het remsysteem met 16 inch schijven rondom en de verstevigde stabilisatoren nauw samen met alle assistentiesystemen. Optionele luchtvering biedt de passagiers een comfort dat normaal gesproken is voorbehouden aan grote touringcars.

De MAN TGE Coach heeft een maximum toegestaan gewicht van 5 ton. Voor de stoelindeling is er keuze uit diverse configuraties, met een maximum van 16 zitplaatsen. Dit maakt de TGE Coach een ideaal voertuig voor shuttlediensten en reizen met kleine groepen. De stoelen zijn voorzien van driepuntsgordels, voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en kunnen worden bekleed met twee verschillende soorten leer en andere materialen zoals in touringcars van MAN.

Standaard heeft de laadruimte een volume van 1.700 liter. Aan boord beschikken de passagiers over ruime bagagerekken. Dankzij de naar buiten openende pantograafdeur aan de rechterzijde kunnen de passagiers gemakkelijk en snel in- en uitstappen. De stoel bij de deur kan worden voorzien van een microfoon. Voorin de TGE Coach kan tevens een 15 liter grote koelkast worden geïnstalleerd. De grote, getinte ruiten zijn gemaakt van dubbel glas, dat een goede isolatie biedt en rijgeluiden buiten houdt. Elke passagier beschikt over een USB-poort; wifi is optioneel. 

Standaard heeft de TGE Coach automatische Climatronic en een op het dak geplaatste airconditioning met een koelcapaciteit van 13 kW. Per uur wordt 2.040 m3 frisse lucht aangevoerd. 

Optimale veiligheid

Met zo’n twintig verschillende veiligheidssystemen behoren de uitvoeringen van de MAN TGE’s voor personenvervoer tot de veiligste minibussen op de Europese weg. Voorzieningen die standaard of tegen meerprijs worden geleverd zijn elektronische parkeerassistentie, een multifunctionele achteruitrijcamera, adaptieve cruise control (ACC), een monitorsysteem met city emergency brake, Active Lane Assist, verkeersbordherkenning, Side Wall Protection Assist, multi-collision brake en een noodremassistent (EBA). LED-verlichting is optioneel, statische bochtverlichting behoort tot de standaarduitrusting van de TGE City en TGE Coach. Lane Change Assist en Crosswind Assist zorgen voor extra comfort tijdens lange ritten op snelweg.