Leusden,
11
augustus
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

MAN Lion’s Intercity R60 voor Van der Valk Tours

  • Hoog comfort, lage instap

Van der Valk Tours heeft een nieuwe MAN Lion’s City R60 in gebruik genomen. De bus wordt 365 dagen per jaar, 20 uur per dag ingezet tussen Schiphol en Van der Valk Hotel Schiphol A4 voor het vervoer van reizigers.

Van der Valk Tours heeft een wagenpark van in totaal elf bussen, waarvan het merendeel van het merk MAN is. Sinds de opening van Van der Valk Hotel Schiphol A4 rijdt één bus continu tussen de luchthaven en het hotel in een drie-ploegen-dienst. Ondanks de kleine afstand lopen de kilometers door deze intensieve inzet op tot rond de 250.000 per jaar. Dat betekent een miljoen kilometer in vier jaar! Dat vereist een betrouwbaar voertuig en dat is precies waarom Van der Valk Tours heeft gekozen voor MAN. 

“Deze inzet is bijzonder veeleisend en wij kunnen ons geen stilstand veroorloven. Met MAN hebben wij een betrouwbare partner waar we al jaren zaken mee doen. De voertuigen worden geleverd door MAN Bus & Coach via MAN-dealer BTS in Amsterdam. Alle onderhoud wordt ook bij die vestiging verricht,” aldus Marco Out van Van der Valk Tours.

Lage instap en veel bagage

De keuze voor de Lions’s Intercity R60 werd ingegeven om verschillende redenen. Marco Out: “Voor ons is een lage instap belangrijk, maar ook de opbergruimte aan boord. Dit type heeft luiken onder de vloer, maar wij hebben in de bus bagagerekken voor koffers aan laten brengen. Dat betekent dat in veel gevallen de bagageluiken niet nodig zijn, en dat bespoedigt het in- en uitstappen. Omdat de passagiers zelf de bagage mee de bus in nemen zijn dubbele, brede deuren voor ons ook belangrijk. Ook aan die wensen voldoet de MAN Lion’s Intercity R60.”

71 passagiers + bagage

De 12 meter lange Intercity heeft 45 zitplaatsen en 26 staanplaatsen, en biedt daarmee plaats aan 71 passagiers met vaak zware bagage. De pendelbus gaat intensief gebruikt worden, want het Park Sleep Fly arrangement van Van der Valk Tours is populair. Passagiers overnachten één nacht bij Van der Valk Hotel A4 en worden vervolgens gratis naar de luchthaven gebracht. Het grote voordeel is dat het parkeren, in tegenstelling tot op de luchthaven zelf, gratis is. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.