Leusden,
22
maart
2019
|
09:55
Europe/Amsterdam

MAN lanceert TGE en TGX Commander Series op Transport Compleet Hardenberg

Op de vakbeurs Transport Compleet in Hardenberg (26-28 maart) laat MAN de legendarische naam Commander terugkeren. In de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw stond de MAN Commander bekend als een krachtig en onverwoestbaar werkpaard. Op de vakbeurs in Hardenberg presenteert MAN de TGX en TGE Commander Series. De trekker en bestelwagen koppelen het echte Commanderkarakter aan hedendaagse luxe. De TGX en TGE Commander Series zijn in een kleine oplage beschikbaar.

Dit jaar vinden bezoekers van de Transport Compleet-beurs MAN met een nieuwe standindeling in Hal 3 op standnummer 307 in de Evenementenhal in Hardenberg. Zij kunnen naast drie primeurs, waaronder de twee Commander Series, tevens rekenen op contact met specialisten die een volledige “ontzorging” voor alle transporten van 3 tot 300 ton voor ogen hebben. De MAN stand wordt dit jaar bezet door vertegenwoordigers van de MAN Nederland vestigingen Apeldoorn en Duiven en de MAN-dealers Göritzlehner, Roordink, Sommerauer en Wierda.

De TGX 28.640 6x2/4 Commander Series

Met zijn 471 kW/640 pk sterke D38 Euro 6-motor, de TipMatic 12 DD-transmissie en een GVW van 28.000 kg sluit de TGX Commander Series perfect aan bij de indrukwekkende Commander-historie. De speciale uitvoering is voorzien van een XXL-cabine met aeropakket en zijskirts. Daarbij biedt hij standaard de luxe van het Commander Lion-pakket, met onder meer de comfort chauffeursstoel, elektrisch bediende en verwarmde buitenspiegels, airco, zonnerollo, koelkast onder het bed en een standkachel. Ook het MAN-Mediapakket Professioneel met onder meer navigatie en het MAN Sound System is inbegrepen en dat geldt tevens voor het chroompakket voor de grille en het interieurpakket met ecolederen bekleding. Voor maximale veiligheid is de TGX Commander Series bovendien voorzien van het Safety Licht & Zichtpakket Plus en het Safety pakket Basis met Adaptive Cruise Control (ACC), Stop & Go en noordremsignaal.

De TGE 3.180 Commander Series

Ook de TGE Commander Series bestelwagen debuteert op Transport Compleet. Deze speciale editie is gebaseerd op de uitvoering met de 130 kW/177 pk sterke 2.0 TDI Bi-Turbo motor en hoog dak (10,7 m3 laadvolume). Dé onderscheidende factor bij dit model is het Commander pakket. Sidebars, underbars, een zonneklep en de speciale MAK velgen zorgen voor extra road presence. Die stijlvolle lijn wordt doorgetrokken naar het interieur met lederen bekleding en een in zwart afgewerkte dakhemel. Climatronic airco, stoelverwarming, LED koplampen, Emergency Brake (noodremassistent) en de fleetmanagement-oplossing van MAN Digital Services zijn eveneens standaard.

Ook diverse optiepakketten zijn inbegrepen. Dat begint met het Assistentiepakket, met onder meer parkeerhulp met achteruitrijcamera, zijdelingse markeringslichten, rijbaanwisselassistent en elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels. Het Comfortpakket Plus omvat daarnaast bijvoorbeeld het chroompakket, tredeverlichting, het opbergpakket 2 (opbergsysteem in het dak inclusief leeslamp), de geveerde ergoActive bestuurdersstoel met massagefunctie en een multifunctioneel stuur. Ten slotte is ook het Licht & Zicht pakket inbegrepen. Daarbij zorgen de grootlichtassistent Light Assist, mistlampen met bochtverlichting, de licht- en regensensor, automatische rijlichtschakeling van het daglicht en de ‘leaving home’- en ‘coming home’-functie van de verlichting voor extra veiligheid en gemak.

Nog meer MAN hardware

Naast de twee Commander Series-modellen toont MAN als marktleider in de bouw binnen het segment trucks met minimaal twee aangedreven assen een uiterst succesvolle vertegenwoordiger. Dit jaar is gekozen voor de 49 tons 10x4 betonmixervariant met de D26 420 pk motor en de MAN TipMatic transmissie. Ongekende rijstabiliteit met het bladgeveerde tandemstel bij de opbouwen met hoog en bewegend zwaartepunt, evenals een ruime en comfortabele cabine met zeer laag geluidsniveau zijn sterke argumenten voor dit concept.

Innovatieplein

Op het Innovatieplein is MAN vertegenwoordigd met de nu leverbare elektrische eTGE 3.140 bestelwagen die hier symbool staat voor het komende voertuigprogramma met elektrische distributietrucks en elektrische city-trucks. MAN is de eerste Europese fabrikant die negen elektrische TGM 26.360 6x2-4 distributietrucks bij klanten in Oostenrijk dag- in-dag-uit heeft rijden.

Daarnaast hebben de MAN dealers op een aparte stand tien bestellers, trucks en trekkers meegenomen in het kader van het “MAN to Go” programma. Dit zijn compleet opgebouwde bestelwagens of trucks met verschillende opbouwen, die op de beurs verkocht gaan worden, of dit al kort geleden zijn.