Leusden,
04
oktober
2019
|
14:56
Europe/Amsterdam

MAN lanceert nieuwe generatie trucks op 10 februari 2020

Joachim Drees, CEO van MAN Truck & Bus SE, heeft deze week tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat de nieuwe truckgeneratie van MAN op 10 februari 2020 wordt gelanceerd. Het nieuwe vlaggenschip van de truckfabrikant vervangt de huidige en zeer succesvolle generatie MAN-trucks, waarvan er wereldwijd miljoenen zijn verkocht sinds de introductie in 2000.

Volgens de MAN-topman gaat de nieuwe MAN truckgeneratie nieuwe normen stellen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en connectiviteit. “Onze doelstelling bij de ontwikkeling van de nieuwe truckgeneratie was om het werk van onze klanten en hun chauffeurs nóg eenvoudiger, efficiënter en comfortabeler te maken. De nieuwe MAN-truck biedt veel meer dan enkel fysiek transport; het is een complete, geïntegreerde transportoplossing die is ontwikkeld op basis van efficiënte digitalisering en automatisering. Zónder afbreuk te doen aan de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid waar de trucks van MAN bekend om staan”, benadrukt Joachim Drees.

De CEO van MAN verklaarde daarnaast dat de configuratie van de nieuwe generatie trucks wordt gebaseerd op een nieuw, modulair concept. “Met onze nieuwe configurator wordt het eenvoudiger om op basis van specifieke klantwensen een tailormade truck samen te stellen.”

Meer nieuws over de nieuwe MAN truckgeneratie wordt naar verwachting bekendgemaakt tijdens de officiële introductie op 10 februari 2020.