Leusden,
29
maart
2022
|
08:59
Europe/Amsterdam

MAN helpt brandstofkosten te besparen met 3 maanden gratis MAN Perform

MAN helpt brandstofkosten te besparen met 3 maanden gratis MAN Perform

  • MAN Perform geeft gedetailleerd inzicht in rijstijl-verbeterpunten 
  • Motivatie: chauffeurs zien vooruitgang in de MAN Driver app
  • Werk maken van efficiency: de MAN ProfiDrive Trainingen

MAN helpt zijn klanten bij het reduceren van de brandstofkosten door de DigitalService MAN Perform nu gedurende drie maanden gratis aan te bieden. Ook de MAN ProfiDrive Trainingen voor chauffeurs zijn gericht op het verlagen van het brandstofverbruik. 

MAN Perform is een DigitalService die een perfect inzicht geeft in de inzetgegevens van de verschillende voertuigen binnen een wagenpark. Een analyse van de rijstijl staat daarbij centraal. MAN Perform brengt dit zeer gedetailleerd in beeld. Met objectieve cijfers maakt MAN Perform bijvoorbeeld duidelijk hoe een chauffeur het gaspedaal, de remmen, en de cruise control gebruikt. Ook laat MAN Perform zien of de mogelijkheden van het laten ‘uitrollen’ van het voertuig optimaal worden benut. Op basis van deze gegevens - en met inachtneming van de specifieke kenmerken van de trajecten - wordt duidelijk op welke punten een chauffeur zijn rijstijl kan optimaliseren, om zo winst te boeken op het gebied van brandstofbesparing. 

MAN Perform is tijdelijk gratis te gebruiken voor een periode van drie maanden. Normaal bedragen de kosten € 8,99 per maand per voertuig.

Motivatie: de MAN Driver app 

Om chauffeurs extra te motiveren werk te maken van de verbeterpunten van hun rijstijl, is het mogelijk om de verschillende beoordelingen zichtbaar te maken op de gratis MAN Driver app. Hiermee kunnen chauffeurs bijvoorbeeld zelf zien hoeveel zuiniger ze op een bepaald traject rijden door hun rijstijl aan te passen. 

Besparen door te trainen

Ook op andere manieren helpt MAN transportondernemers bij het verlagen van de brandstofkosten. Zo zijn er verschillende MAN ProfiDriving Trainingen die focussen op efficiency. Deze trainingen ondersteunen chauffeurs bij het optimaal benutten van alle bedieningselementen en hulpsystemen. Daarmee dragen ze sterk bij aan het verlagen van het verbruik. De MAN ProfiDrive Training zijn Code95 gecertificeerd.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.