Leusden,
01
juni
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

MAN-fabriek in Krakau na omvangrijke uitbreiding heropend

  • Drieploegendienst draait op volle toeren
  • Investering van ongeveer 200 miljoen euro in de productielocatie
  • Fabriek produceert gehele MAN truckportfolio – lichte, middelzware en zware modellen en MAN Individual – met topkwaliteit ‘Made in Poland’.

Slechts 16 maanden na het leggen van de eerste steen heeft MAN de uitbreiding van zijn fabriek in Krakau met succes voltooid. De truckproductie vindt plaats in drie ploegen en wordt tegen het einde van het jaar nog verder opgevoerd. MAN investeerde ongeveer 200 miljoen euro in de uitbreiding van de Poolse productielocatie. De fabriek werd uitgebreid met ongeveer een derde van de oppervlakte en beslaat nu 41 hectare, bijna even groot als zestig voetbalvelden.

Voorheen werden op deze productielocatie alleen zware trucks gebouwd, maar in de toekomst gaat de vestiging ook lichte en middelzware modellen bouwen. Na de ombouw kunnen nu dagelijks ongeveer 300 voertuigen en cabines op de assemblagelijn in Krakau worden gebouwd in drieploegendienst, waarmee de capaciteit ongeveer drie keer zo groot is geworden. Bovendien werd een nieuwe verwarmingsinstallatie geplaatst die werkt met pellets, wat bijdraagt aan de geplande CO2-neutraliteit van de vestiging.

Tijdens de openingsceremonie, die werd bijgewoond door overheidsvertegenwoordigers en andere genodigden, zei Alexander Vlaskamp, voorzitter van de Raad van Bestuur van MAN Truck & Bus SE, het volgende: “De uitbreiding van de fabriek is een belangrijke bouwsteen in de transformatie van MAN. We hebben ons productienetwerk fundamenteel geherstructureerd. Dit maakt ons veel concurrerender in deze uitdagende tijden.”

Met de toevoeging van ongeveer 1.500 nieuwe banen zijn er nu ongeveer drie keer zoveel werknemers op de locatie werkzaam als vóór de verbouwing. In totaal gaat het om meer dan 2.600 werknemers. Dit betekent dat de jongste fabriek van MAN 15 jaar na de opening zijn succesverhaal als efficiënte productielocatie en topwerkgever kan voortzetten.

“Krakau is een zeer efficiënte en hooggekwalificeerde locatie. Ongeveer tweederde van alle trucks en truckcabines van MAN wordt hier volgens zeer strenge kwaliteitsnormen geassembleerd. Bovendien bieden we met de aangepaste trucks voertuigen die specifiek zijn aangepast aan de behoeften van onze klanten”, aldus MAN-directielid Michael Kobriger, die verantwoordelijk is voor de productie.

download

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.