Leusden,
12
december
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

MAN Compliant M: Kaarthotel beschikbaar voor remote download tachograafgegevens

  • Alles automatisch: minder werk en tijdbesparing
  • Alle MAN DigitalServices inclusief hosting van bedrijfskaart door MAN (Kaarthotel) nu drie maanden gratis te testen

MAN breidt het toch al omvangrijke aanbod van MAN DigitalServices uit met Compliant M. Met MAN Compliant M hebben chauffeurs en ondernemers hun tachograaf- en bestuurderskaartadministratie altijd en overal op orde. MAN Compliant M ontzorgt door tijdens het rijden de tachograaf- en bestuurderskaartgegevens te downloaden, zodat transportonderneming hier geen omkijken meer naar hebben.

Transportbedrijven zijn wettelijk verplicht om tachograaf- en bestuurderskaartgegevens regelmatig uit te lezen en op te slaan voor controle door de Inspectie Leefomgeving & Transport (ILT). Dit kan handmatig gedownload worden, maar MAN bood met MAN Compliant al een remote download aan tijdens het rijden. Hiervoor was echter wel een lokale setup nodig.

De volgende stap van vereenvoudiging

MAN Compliant M vervangt nu MAN Compliant. Het nieuwe systeem maakt het proces voortaan nog eenvoudiger. Ook MAN Compliant M downloadt alle tachograaf- en bestuurderskaartgegevens op afstand naar de RIO Cloud, zoals MAN Compliant dat ook al deed. Het grote voordeel van Compliant M is dat de lokale set-up niet langer nodig is. Alle gegevens worden, zonder dat de klant er omkijken naar heeft, periodiek gedownload en zijn op elk moment toegankelijk en te downloaden in de RIO Cloud.

De voordelen

MAN Compliant M zorgt ervoor dat bestuurderskaart- en tachograafgegevens altijd op tijd gedownload worden, zodat ze altijd beschikbaar zijn in de RIO Cloud, conform alle voorgeschreven regels. Daarbij staat het ook voor rechtszekerheid. Omdat handmatig downloaden en doorsturen van deze gegevens niet meer nodig is, wordt personeel ontzien en besparen transportondernemers tijd. Gegevens worden op basis van persoonlijke voorkeur minimaal 12 en maximaal 84 maanden opgeslagen.

Meer DigitalServices

MAN biedt een breed scala aan DigitalServices die bijdragen aan extra efficiency. Zo zijn er specifieke diensten voor voertuiglocatie, onderhoud- en reparatiebeheer, tachograaf- en tijdmanagement, economisch rijden en laad- en accubeheer. Alle beschikbare features zijn zichtbaar op het RIO-platform, waar ze ook te bestellen zijn.

MAN DigitalServices zijn voor ondernemers die nog geen betaalde online diensten hebben afgenomen nu drie maanden gratis te testen, ook voor complete wagenparken. De testperiode eindigt automatisch. Uiteraard kunnen de Nederlandse MAN-dealers ondernemers ondersteunen bij de keuze voor diensten die het best aansluiten bij de specifieke situatie.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.