Leusden,
25
januari
2022
|
17:14
Europe/Amsterdam

MAN breidt fabriek in Krakau uit

  • Investering van 130 miljoen euro is nieuwe mijlpaal in transformatie

MAN Truck & Bus voert het tempo op van zijn transformatie om een toppositie te verkrijgen op het gebied van emissievrije aandrijflijnen, digitalisering en autonome functies. Een belangrijk onderdeel van de transformatie is de uitbreiding van de fabriek in Krakau, Polen. MAN investeert zo’n 130 miljoen euro in de productievestiging, die tegen september 2022 met ongeveer een derde in oppervlakte wordt vergroot en waar dagelijks zo’n 300 voertuigen en cabines kunnen worden geproduceerd. 

Deze uitbreiding omvat de bouw van een nieuwe hal van 26.000 m2 voor de productie van cabines, en een hal van 10.000 m2 voor het Truck Modification Center, waar nieuwe vrachtwagens tot in detail kunnen worden aangepast aan de eisen van de klant. De oppervlakte van het fabrieksterrein wordt vergroot van 24 naar 41 hectare, en er worden in totaal zo’n 1.500 nieuwe banen gecreëerd. Op termijn zal ongeveer driekwart van alle MAN-trucks  en bijbehorende cabines in Krakau worden geproduceerd. De fabriek wordt ook voorzien van een nieuwe bio-energiebron.

"De uitbreiding van de fabriek is een belangrijke bouwsteen in onze transformatie. In Krakau creëren we een zeer flexibele en variabele locatie, waar we op één en dezelfde productielijn een brede line-up kunnen bouwen, van onze lichte tot zware vrachtwagens", aldus CEO Alexander Vlaskamp. 

De uitbreiding van de fabriek in Krakau maakt deel uit van het transformatieproces waarmee MAN zich klaarstoomt voor een duurzame toekomst. Met de investeringen wil MAN de omzet laten stijgen tot 1,7 miljard euro.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.