Leusden,
24
juni
2019
|
15:23
Europe/Amsterdam

MAN bouwt 20.000ste TGE

  • Nieuwe bestelwagen van MAN groot succes
  • eTGE, de volledig elektrisch aangedreven versie

Twee jaar na de start van de productie van de TGE viert MAN een belangrijke mijlpaal. Onlangs rolde het 20.000ste exemplaar van de ‘truck onder de bestelwagens’ van de band.

Het 20.000ste exemplaar, dat in de hypermoderne fabriek in het Poolse Września feestelijk werd onthaald, is een eTGE, de volledig elektrisch aangedreven versie van de TGE, in Cherry Red. Sinds de introductie eind 2017 hebben al vele Nederlandse ondernemers gekozen voor deze veelzijdige en innovatieve bestelwagen mét de beste truck-service.

Volop keuze

De veelzijdigheid van de MAN TGE begint met de vele carrosserievarianten. Hij is er als gesloten bestelwagen, chassis-cabine en combi. Door de ruime keuze aan lengte- en hoogtevarianten beslaat het totale carrosserieaanbod niet minder dan 69 versies. Vervolgens is de MAN TGE er ook met keuze uit voorwielaandrijving, achterwielaandrijving én vierwielaandrijving. De speciaal voor intensief bestelwagengebruik ontworpen 2.0 TDI-motor is er in verschillende vermogensvarianten tussen de 100 en 180pk en is ook leverbaar in combinatie met een efficiënte en comfortabele automaat. Bovendien is de eTGE met zijn volledig elektrische aandrijving perfect geschikt voor emissievrije logistiek in stedelijke gebieden.

Lage bedrijfskosten

De motoren van de MAN TGE zijn niet alleen krachtig, maar ook zeer efficiënt. Hun zuinigheid wordt nog eens versterkt door de gunstige stroomlijn van de TGE. Dit speelt samen met de hoge mate van betrouwbaarheid een belangrijke rol in de gunstige bedrijfskosten van de MAN TGE: de TCO (Total Cost of Ownership) is de meest gunstige in dit segment.

Zeer compleet en innovatief

De MAN TGE valt ook op door zijn complete standaarduitrusting, met onder meer airco, cruise control, een AGR-gecertificeerde, geveerde bestuurdersstoel en LED-laadruimteverlichting. Eveneens standaard zijn slimme assistentiesystemen als zijwindassistent en Emergency Brake Assist dat het verkeer vóór de TGE monitort en de bestuurder waarschuwt als er onvoldoende ruimte is tot de voorligger. In het uiterste geval kan het systeem een semi-autonome remactie uitvoeren om een ongeval te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. De MAN TGE is ook leverbaar met een zeer ruim aanbod aan veiligheidssystemen, waaronder achteruitrij- en inparkeerhulp (ook voor aanhangers), verkeersbordherkenning, actieve spoor assistent, dorpel beschermingssensoren, dodehoek assistent en adaptieve cruise control.

Maatwerk

De MAN TGE is volledig op maat samen te stellen. Zo is er het Distributiepakket voor gesloten bestel- en bakwagens en voorbereiding voor een 3-weg kipper. Ook voor extra comfort, veiligheid en efficiency zijn er speciale pakketten. Zo biedt het Media VAN Advanced pakket een mobiele-telefooninterface, USB- en AUX-aansluiting, elektrische interface etc. Het Comfortpakket maakt de cabine nog aangenamer. De EfficientLine zorgt dankzij een nog betere stroomlijn, een bandenspanningscontrolesysteem en een noodstop-assistent voor de adaptieve cruise control voor nog meer efficiency én veiligheid.

De beste truck-service

Een ander belangrijk pluspunt van de MAN TGE is de serviceorganisatie die erachter staat. Bedrijven die een TGE inzetten, mogen rekenen op service die ook voor de truckklanten van het merk geldt. Het uitgangspunt daarbij: het werk van de klant moet door kunnen gaan. Daarom hanteren MAN-dealers ruime openingstijden (ook op zaterdag), is er een efficiënte en snelle onderdelenvoorziening en een 24-uurs hulpdienst voor heel Europa. De uitgebreide kennis en ervaring met om-/opbouwers draagt eveneens bij aan een optimale service.

De MAN TGE is er als rijk uitgeruste gesloten bestelwagen al vanaf 25.630 euro.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.