Leusden,
04
december
2017
|
08:55
Europe/Amsterdam

MAN 6x2/4 trekkers voor GBO

MAN 6x2/4 trekkers voor GBO

  • MAN is waar voor je geld

Gebr. Van den Brand & van Oort B.V. in Uden is actief op het gebied van grond, weg- en waterbouw in de ruimste zin van het woord. Grondverzet en sloopwerken horen ook bij de disciplines en daarvoor zet het bedrijf naast een eigen machinepark ook 20 trucks in. De nieuwste investeringen in het wagenpark betreffen twee MAN 26.460 trekkers die worden ingezet in combinatie met kipper-opleggers.

“MAN Trucks heeft bij ons eigenlijk altijd deel uitgemaakt van onze vloot en hoewel we meerdere merken hebben lopen, komen we toch altijd ook weer bij MAN terug. Dat heeft te maken met zowel de kwaliteit van de trucks zelf als die van de dealer, MAN Dealer Eindhoven. Verder is naar onze mening de prijs- kwaliteitverhouding gewoon goed bij MAN. Wij hebben er uitstekende ervaringen mee en onze chauffeurs zijn er bijzonder tevreden over’’, aldus Dirk van den Brand. Hij is verantwoordelijk voor het wagenpark.

Uitstraling belangrijk

De trekkers zijn uitgevoerd met een liftbare en sturende voorloopas waardoor het maximale laadvermogen wordt gehaald zonder de aslasten te overschrijden. Het bedrijf heeft gekozen voor de TGX. Van den Brand: “Wij vinden een stukje comfort en ruimte belangrijk, en de uitstraling van zo’n TGX is heel goed.’’

Bouw- en sloopafval

De trucks worden met name in de regio ingezet in combinatie met de kipper-opleggers. Gebr. Van den Brand & Van Oort heeft ook een groot aantal 8x8 kippers maar de kilometerkostprijs van een trekker met kipper-oplegger is altijd gunstiger. In de praktijk betekent het dat we met deze trucks meestal in het bouw- en sloopafval zitten”, maar we rijden er ook zand, grond en grind mee. Als de omstandigheden op de werken het toelaten komen we met een trekker-oplegger qua kosten altijd beter weg dan met een 8x8, maar soms gaat dat niet. We zullen dan ook altijd beide types voertuigen in de vloot houden.’’

TipMatic TX

De 460 pk sterke D26 krachtbron wordt in deze uitvoering geleverd met de nieuwe TipMatic TX transmissies van ZF. Deze razendsnelle nieuwe versnellingsbak is nog sneller bij de les dan de vorige generatie.” De eerste reacties van de chauffeurs zijn dan ook enthousiast over de nieuwe MAN trucks. Gebr. Van den Brand & Van Oort verzorgt alle onderhoud en reparaties zoveel mogelijk in eigen werkplaats, maar als dat nodig mocht zijn dan is MAN “Dealer Eindhoven altijd paraat om bij te staan met raad en daad.